Rareș Bogdan îl atacă decisiv pe Eugen Teodorovici și îl amenință cu demisia

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 14:50
Rareș Bogdan îl atacă decisiv pe Eugen Teodorovici și îl amenință cu demisia
Rareș Bogdan iese la atac. Sursa foto. b1.ro

Rectificarea bugetară anunțată cu surle și trâmbițe de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici nu este pe placul lui Rareș Bogdan. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, fostul jurnalist și realizator TV care actualmente ocupă funcția de europarlamentar al Partidului Național Liberal, consideră că măsurile de restructurare nu vor viza decât „oameni fără proptele politice”.

Rareș Bogdan, mesaj dur despre rectificarea bugetară anunțată de Eugen Teodorovici

A rămas fără bani, asta e limpede, dar va coafa rectificarea negativă într-o rectificare pozitivă, pentru că „negativ” este unul dintre termenii pe care are indicații să-i evite. Punem pariu că va da afară doar oameni fără proptele politice, câți au mai răms prin ministere, dar de pilele incompetente nu se va atinge?”, a scris Rareș Bogdan pe contul personal de Facebook.

Eugen Teodorovici a anunțat rectificarea bugetară. Sursa foto: adevarul.ro
Eugen Teodorovici a anunțat rectificarea bugetară. Sursa foto: adevarul.ro

Ce cuprinde rectificarea bugetară

Afirmațiile fostului realizator al talkshow-ului politic Jocuri de Putere de la Realitatea TV vin în contextul celor mai recente declarații ale ministrului Eugen Teodorovici în legătură cu rectificarea bugetară. Mai concret, aceasta cuprinde o serie de măsuri de restructurare a aparatului de stat, procesul urmând a fi prelungit până la sfârșitul lunii august.

Astfel, miniștrii vor prezenta atât execuția bugetară, cât și motivele concrete pentru care se află într-o situație sau alta, a transmis ministrul Finanțelor, la finalul ședințelor Biroului Permanent Național și Comitetului Executiv al PSD. În cazul administrațiilor locale, oficialul a declarat că va fi menținută suma suplimentară de 1,5 milioane de lei.

Potrivit calendarului comunicat anterior de Eugen Teodorovici, prima rectificare bugetară ar trebui să se facă până cel târziu în data de 31 iulie. Ministrul a anunțat introducerea unui pachet de norme care au ca scop eficientizarea procedurii de cheltuire a banului public, urmând să includă atât măsuri privind pensiile speciale, cât și diminuarea unor  cheltuieli, precum călătoriile gratuite cu trenul pentru studenții din întreaga țară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×