Legea lui Liviu Dragnea, fără voturi împotrivă! Senatul a aprobat proiectul dublului standard

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 13:28
Legea lui Liviu Dragnea, fără voturi împotrivă! Senatul a aprobat proiectul dublului standard GALERIE FOTO
Legea lui Liviu Dragnea merge acum în Camera Deputaților. Sursa foto - facebook

Legea lui Liviu Dragnea a trecut de Plenul Senatului fără voturi împotrivă! Nu mai puțin de 57 de senatori au votat pentru, 18 dintre ei s-au abținut și nimeni nu s-a împotrivit proiectului legii dubulului standard. Vă reamintim că proiectul a fost inițiat de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Acesta prevede sancționarea cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri pentru comercializarea produselor şi serviciilor la care a fost constatată existența dublului standard.

Legea lui Liviu Dragnea, fără voturi împotrivă!

Acum, proiectul va merge la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. Trebuie să știți că inițiativa legislativă spune clar că prevederile vor fi aplicate „tuturor persoanelor fizice autorizate și juridice care desfășoară relații comerciale cu produse de larg consum, produse agroalimentare, produse nealimentare, carburanți, servicii de telefonie și internet, servicii financiare, servicii turistice, indiferent de forma de comerț”, conform unui amendament din raportul de admitere adoptat de Comisia economice a Senatului la proiectul de lege.

În acest moment, în forma în care a fost adoptată de Senat, inițiativa arată că o amendă de maximum 4% din cifra de afaceri va fi aplicată pentru „comercializarea produselor și serviciilor pentru consumatori la care s-a constatat existența dublului standard”, iar „în caz de abatere repetată se poate suspenda autorizația de funcționare a comerciantului/prestatorului de servicii pentru o perioadă de 6 luni”.

Legea lui Liviu Dragnea, fără voturi împotrivă! Liviu Dragnea
Liviu Dragnea este condamnat în urma dosarului angajărilor fictive. Sursa foto – facebook

Senatul a aprobat proiectul dublului standard

„În sensul prezentei legi prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se înțelege o practică comercială care implică introducerea pe piață a unui produs ca fiind identic cu același produs comercializat în mai multe state membre, în cazul în care aceste produse au în mod semnificativ o compoziție diferită sau caracteristici care cauzează sau pot determina consumatorului mediu să ia o decizie comercială pe care nu ar fi luat-o în caz contrar”, mai arată un amendament al raportului adoptat de senatorii din Comisia economică.

Mai exact, comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori cu standarde duble de calitate „constituie o practică înșelătoare și atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală după caz”. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor ar urma să fie făcute de ANPC și, după caz, de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×