S-a votat majorarea alocațiilor! Senatul a aprobat creșterea acestora din luna imediat următoare adoptării bugetului

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 08:22
S-a votat majorarea alocațiilor! Senatul a aprobat creșterea acestora din luna imediat următoare adoptării bugetului GALERIE FOTO
S-a votat majorarea alocațiilor! Senatul a aprobat creșterea acestora din luna imediat următoare adoptării bugetului

Majorarea alocațiilor a fost aprobată în unanimitate de Senatul României. Familiile cu copii vor primi bani mai mulți din luna imediat următoare adoptării bugetului de stat pe anul în curs. Urmează votul în Camera Deputaților.

S-a votat majorarea alocațiilor! Cu cât vor crește

Toți cei 86 de senatori prezenți la ședința de luni au votat în favoarea majorării alocațiilor. Sumele nu sunt deloc de neglijat: alocația alocaţia de stat va fi de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Majorarea alocațiilor urmează să fie votată și de Camera Deputaților, care este for decizional. Senatorii au decis creșterea lor chiar în ziua în care președintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

S-a votat majorarea alocațiilor! Cu cât vor crește
S-a votat majorarea alocațiilor! Cu cât vor crește și când vor primi familiile bani mai mulți

Reproșuri din partea președintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a acuzat PSD pentru întârzierea majorării alocațiilor. „Pensionarii ar fi avut dreptul la creşterea pensiilor mai devreme, şi copiii ar fi putut primi alocaţiile majorate dacă PSD ar fi dorit acest lucru. Guvernarea PSD a eşuat, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii. PSD a uitat că atunci când guvernezi o faci în primul rînd pentru ţară, nu pentru tine! Dacă nu e capabil să plece de la guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

Un reproș similar a venit din partea unui senator PNL, Carmen Hărău. „Puteaţi să acordaţi alocaţiile majorate de la 1 martie şi să regularizaţi sumele după adoptarea legii bugetului”, a declarat Carmen Hărău. Replica PSD nu s-a lăsat prea mult așteptată. Liderul grupului senatorilor social-democrați, Şerban Nicolae, a susținut că, după 1990, alocaţiile copiilor au fost majorate doar de guvernele PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×