Klaus Iohannis dă vina pe PSD privind alocațiile: „Se puteau mări de la 1 martie”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 17:28
Klaus Iohannis dă vina pe PSD privind alocațiile: „Se puteau mări de la 1 martie” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis dă vina pe PSD privind alocațiile

Klaus Iohannis a făcut, luni, declarații la Palatul Cotrocenilor legate de statea nației și de îmbunătățirile pe care le-a adus PSD României. De asemenea, cu această ocazie, șeful statului a răspuns atacurilor virulente venite în ultimele ore din parte liderului PSD Liviu Dragnea, care l-a numit pe Iohannis „leneșul de la Cotroceni”.

Klaus Iohannis dă vina pe PSD privind alocațiile

Totodată, președintele României a făcut marele anunț! Acesta a promulgat bugetul pe 2019. „Trebuie să trimită în Parlament până în 15 noiembrie anul trecut. Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta. Bugetul a fost trimis târziu, așa că să nu mai țipe PSD-ul la televizor că cineva le întârzie bugetul.

  • Declarațiile mincinoase și fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidența. PSD-ul este unicul vinovat și că la jumătatea lunii maartie nu avem buget. După ce a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul PSD nu a fost în capabil să vină cu un buget realist, bazat pe prioritățile României.
  • Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru clientela sa și nu pentru o bună funcționare a statului în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am retrimis bugetul în Parlament. Tratați cu toată seriozitatea reexaminarea bugetului de stat și faceți un buget realist pentru dezvoltarea țării, nu pentru bunăstarea PSD.
Klaus Iohannis dă vina pe PSD privind alocațiile:
„Se puteau mări de la 1 martie”
  • Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenței și indiferenței PSD-ului. Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectați.
  • Calculele arată că lipsesc 1,4 miliarde de lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent.
  • Practicile PSD nu conving pe nimeni. De asemenea, atrag atenția că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este un alt mod de a vinde omamenilor iluzii. Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mult mai devreme.
  • Din punct de vedere legal, pensionarii ar fi avut dreptul la creștere mult mai devreme, cum și copiii ar fi putut primi alocațiile majorate mult mai devreme și ar fi putut să se producă mult mai devreme, dacă PSD și-ar fi dorit cu adevărat acest lucru”, a declarat Iohannis.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×