Traian Băsescu, mesaj extrem de dur pentru Emmanuel Macron: ”Un marxist nenorocit. În loc să consolideze relația cu SUA, sună la Putin”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 20:15
Traian Băsescu, mesaj extrem de dur pentru Emmanuel Macron: ”Un marxist nenorocit. În loc să consolideze relația cu SUA, sună la Putin”
Traian Băsescu, atac dur la adresa președintelui francez, Emmanuel Macron legat de conflictul dintre SUA și Iran. Sursa foto: Hepta.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, le-a transmis liderilor europeni un mesaj foarte dur în legătură cu neîmplicarea în conflictul dintre SUA și Iran. Europarlamentarul a avut mai multe critici acide la adresa președintelui francez, Emmanuel Macron, despre care spune că fraternizează cu dușmanul. 

Traian Băsescu, nemulțumit de președintele francez, Emmanuel Macron legat de conflictul dintre SUA și Iran

Europarlamentarul, Traian Băsescu, l-a criticat în termeni foarte duri pe șeful statului francez, Emmanuel Macron. Fostul președinte al României l-a numit pe Macron un „marxist nenorocit” spunând totodată că nu a consolidat relația cu Statele Unite ale Americii.

De asemenea, politicianul îl acuză pe președintele francez că după moartea lui Soleimani, Emmanuel Macron nu a vorbit cu președintele american Donald Trump, ci cu Vladimir Putin despre care se știe că este dușmanul Iranului.

Fostul președinte al României despre Macron: ”Un marxist a ajuns să conducă Franţa”

„Găseşti un Macron care e un marxist nenorocit care reuşeşte ca, în loc să consolideze relaţia cu Statele Unite, când se întâmplă incidentul cu Soleimani sună la Putin, recunoscut ca aliat al Iranului, în loc să sune şi să-i informeze pe şefii de stat din Europa sau să discute cu Trump. El sună la un prieten al Iranului.

Ca să nu mai vorbim de declaraţia ameţită a lui Borrell, care nici nu spune că e bine, nici nu spune că e rău. Vă asigur că eu, ca europarlamentar, voi avea intervenţii extrem de dure atât timp cât nu se respectă interesele de a fi loiali NATO.

Ce face Macron este împotriva oricărui articol din Tratatul Atlanticului de Nord. Un marxist a ajuns să conducă Franţa”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție telefonică la B1TV, informează adevarul.ro.

Europarlamentarul, dezamăgit de neîmplicarea Uniunii Europene în acest conflict

În altă ordine de idei, Traian Băsescu consideră cu ruptura pe care statele europene au făcut-o cu Statele Unite ale Americii nu a făcut altceva decât să scadă credibilitatea Uniunii Europene. Politicianul consideră că este nevoie de o intervenție în ceea ce privește problema acordului nuclear.

Fostul președinte al României l-a numit pe șeful diplomației europene, Josep Borrell, ”extrem de obraznic” după ce acesta a declarat că nu îl interesează „politica externă pentru pacea Europei”. Totodată, Băsescu crede că România ar putea fi afectată de nerespectarea acordului nuclear.

„Asta arată prostia a europenilor şi incapacitatea de a face o politică externă consecventă, credibilă şi în folosul lumii democratice. Au crezut că dacă se rup de Statele Unite fac o gaură în cer. Nu au făcut decât o gaură în credibilitatea Uniunii Europene.

Eu am avut, în ultima sesiune de la Strasbourg, intervenţie pe tema nevoii solidarităţii cu Statele Unite în problema acordului nuclear. Josep Borrell (noul şef al diplomaţiei europene – n.r.) a dat un răspuns, aş spune, extrem de obraznic. A spus că el face politică externă pentru pacea Europei.

Uite ce înseamnă să ai nepricepuţi la cârma politicii externe. Azi vine Iranul şi spune la revedere. De ce? Pentru că Iranul n-a crezut niciodată că va trebui să respecte acel acord pentru că acordul vizează nu numai arma nucleară, dar şi vectorii de trimitere la ţintă.

Iar în momentul de faţă, Iranul deţine rachete cu rază medie de acţiune, capabile să lovească România, spre exemplu”, a adăugat Traian Băsescu, potrivit sursei menționate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×