Traian Băsescu crede că măsurile luate de MAI sunt prea slabe. Gabriela Firea spune că sunt măsuri așteptate de ceva timp

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
17/03/2020, 22:35
Traian Băsescu crede că măsurile luate de MAI sunt prea slabe. Gabriela Firea spune că sunt măsuri așteptate de ceva timp
Traian Băsescu crede că măsurile luate de MAI sunt prea slabe

Fostul președinte Traian Băsescu, dar și primarul General, Gabriela Firea, au comentat măsurile anunțate marți seara de Ministerul de Interne pentru contracararea crizei generate de epidemia de coronavirus. Dacă Traian Băsescu spune că acestea sunt „prea slabe faţă de gravitatea situaţiei”, primarul General consideră că măsurile erau așteptate.

Traian Băsescu crede că măsurile luate de MAI sunt prea slabe

Traian Băsescu spune că aceste măsuri ar fi trebuit aplicate încă de acum două luni! „Sunt măsuri slabe. Guvernul trebuie să înţeleagă, mai ales Ministerul de Interne, că avem o lună şi jumătate întârziere în luarea de măsuri ferme. Trebuie pregătite 20-30.000 de locuri în hoteluri, indiferent că vii din zona roşie sau din zona galbenă. Măsurile sunt mult prea slabe faţă de gravitatea situaţiei”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fostul preşedinte a spus că oprirea zborurilor către Italia trebuia făcută „din minutul unu”. „Aş mai lăsa avioanele spre Bruxelles din motive politice. Legătura cu Bruxelles nu se poate întrerupe. Şi Germania care a ţinut foarte bine sub control situaţia”, a precizat Băsescu.

”Suntem o ţară de autişti”

Europarlamentarul PMP susţine că dacă ni se pare că această criză generată de epidemia de coronavirus „este doar problema României, vom pierde sume enorme”.

„Din păcate, atât decretul domnului preşedinte, cât şi anunţurile penibile făcute de Ministerul de Interne nu au nicio treabă cu Europa. Suntem o ţară de autişti.

În timp ce UE ia măsuri pentru a sprijini în bloc statele UE, noi vorbim strict că am preluat poliţia locală, că salvarea trece în subordinea domnului Arafat. Astea sunt măsuri elementare care trebuiau luate acum două luni”, a afirmat Traian Băsescu.

De cealaltă parte, Gabriela Firea spune că măsurile luate de Ministerul de Interne erau unele așteptate. ”Tot ce s-a anuntat in aceasta seara nu e decat un plan de masuri asteptat de toti. Acum masurile preventive sunt cele care salveaza vieti. A lasa romanii sa se desfasoare intr o normalitate si fiecare sa se conformeze dupa gradul sau de intelegere nu era o soluție de bun augur” , a declarat Firea.

”S-a anuntat ca se inchid restaurantele si livreaza la domiciliu. Prin acest mod angajații își pot pastra locurile de munca” , a continuat aceasta.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×