Tragedie pentru trei copii din Buzău, după ce mama lor a murit într-un grav accident auto. Micuții și-au pierdut și tatăl în același mod, în urmă cu doi ani

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 17:40
Tragedie pentru trei copii din Buzău, după ce mama lor a murit într-un grav accident auto. Micuții și-au pierdut și tatăl în același mod, în urmă cu doi ani
Tragedie în Buzău. Două fete au rămas orfane după ce mama lor și-a pierdut viața într-un accident rutier. Sursa foto: captură Antena 3

Tragedie fără margini pentru trei copii din Buzău, rămași orfani după ce mama lor și-a pierdut viața într-un grav accident rutier produs în cursul zilei de miercuri în localitatea Siriu. Femeia în vârstă de 31 de ani mergea pe marginea Drumului Național 10 (DN 10), care leagă Buzăul de Brașov, moment în care fost lovită de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani. În urmă cu doi ani, un incident similar îi lăsa pe micuți fără tată.

Trei copii și-au pierdut mama într-un cumplit accident rutier. Micuții au rămas orfani

Rănile grave suferite de mama celor trei copii în urma impactului puternic i-au fost, din păcate, fatale. În ciuda eforturilor pentru a-i salva viața, echipajele medicale ajunse la fața locului s-au văzut nevoite să declare decesul. Între timp, oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările exacte care au dus la producerea tragediei.

Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să-și petreacă următorii ani după gratii. „În cauză se va întocmi dosar penal, iar cercetările continuă pentru a se afla cauza exactă a accidentului„, au transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău.

Mesajul emoționant al unui orfan, după sinuciderea adolescentului din Buzău abandonat de părinți

Speriat de faptul că rămăsese în afara sistemului instituționalizat, un tânăr din Buzău nu a mai rezistat și a decis să-și pună capăt zilelor. Gestul său necugetat l-a marcat profund pe un alt băiat aflat în aceeași situație. Ionuț Nicolae, pe numele său, a reușit să treacă peste acest șoc și să-și croiască pe cont propriu drumul în viață.

Tocmai am citit pe la câţiva prieteni de pe aici că un fost copil instituţionalizat s-a sinucis şi a fost găsit după două zile de la tragicul eveniment (am verificat şi sursele). Condoleanţe, în primul rând, prietenilor lui, pentru că nu avea familie. În al doilea rând, pentru necunoscători, pasul pe care, din păcate, l-a făcut tânărul nu este de condamnat, nu este un caz izolat şi nu va fi ultimul.

O realitate pe care o trăim şi de care nu trebuie să ne ascundem. Am fost martorul unui astfel de caz (nu voi intra în detalii), dar ce doresc, în fapt, să transmit este următorul mesaj: Dacă citeşti acest mesaj, dragă prieten (post)instituţionalizat, să ştii că te înţeleg, ştiu că este greu să treci de la o viaţă care te protejează anii la rând la viaţa reală, la o societate care încă se zbate să te înţeleagă, ştiu cum este să nu ştii pe ce stradă să o iei, că îţi este frică de oameni (în primul rând), că eşti apatic, că nu poţi dormi nopţi la rând, că eşti visător, încrezător şi faci multe greşeli – şi vei face multe greşeli.

Din păcate, cu mare tristeţe şi cu o realitate cruntă, Statul încă nu s-a trezit, încă nu reuşeşte să te construiască şi să te pregătească pentru viaţa de dincolo de porţile centrului. Aşa că va trebui să te adaptezi.

Dar să ştii, în acelaşi timp, că se poate, cu multă, foarte multă răbdare, cu multă voinţă, încredere, cu multe şuturi în dos, cu multe palme, cu multe vise, oamenii te vor înţelege, te vor sprijini şi vei reuşi. Dacă citeşti acest mesaj, dragă prieten, vreau să ştii că există soluţii la probleme tale, trebuie doar să munceşti şi să fii de două-trei ori mai rapid decât cei care au crescut în familii.

Şi mergi la şcoală, citeşte cât mai mult, ascunde-te în cărţi, filme, muzică, artă, cultură şi/sau în sport. Acolo îţi vei găsi lumea ta. Există un Consiliul al Tinerilor Instituţionalizaţi şi Asociaţia Federeii – şi ţi-i recomand cu mare căldură, printre alţii, pe Visinel Balan, Elgard Andreas, Anca Maria Cujbă, Daniel Rucareanu sau Crin Ionut.

Apelează la ei, înainte de toate. Iar dacă nu, caută o persoană cu care să vorbeşti despre momentele prin care treci. Sper să ajute pe cineva rătăcit. Şi sunt la un pas de a răspunde la orice întrebare. Cu drag,  Ionuţ”, a scris tânărul pe o rețea de socializare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×