Tragedie pe coasta Mauritaniei. O ambarcațiune s-a scufundat și 57 de imigranți au murit

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 08:26
Tragedie pe coasta Mauritaniei. O ambarcațiune s-a scufundat și 57 de imigranți au murit
Circa 57 de imigranți au murit după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat. Sursa foto: publika.md

Zeci de imigranți au murit după ce ambarcațiunea care îi transporta s-a scufundat pe coasta Mauritaniei. Incidentul s-a petrecut miercuri, 4 decembrie. Din fericire, sunt și supraviețuitori.

Cel puțin 57 de persoane s-au înecat după ce o ambarcațiune s-a scufundat

O ambarcațiune care transporta circa 150 de imigranți s-a scufundat pe coasta Mauritaniei, informează agenția ONU pentru Migrație. Cel puțin 57 de persoane și-au pierdut viața miercuri, 4 decembrie, în urma acestui incident.

„Autorităţile din Mauritania au informat că 57 de persoane au murit după ce ambarcaţiunea care transporta imigranţi s-a scufundat astăzi”, a informat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, scrie Mediafax.

Imigranții din ambarcațiune provin din Gambia

Persoanele care au supraviețuit au relatat că ambarcațiunea în care se aflau a plecat din Gambia, dar nu au spus și care era destinația acesteia.

„Supravieţuitorii au informat că ambarcaţiunea a plecat din Gambia cu 150 de pasageri la bord”, a adăugat aceasta. Autorităţile mauritane nu au spus momentan ce se întâmplă cu imigranții care au supraviețuit.

Tragedie în largul coastelor Libiei. 22 de imigranți au murit

În urmă cu 3 ani o altă tragedie s-a petrecut, de data aceasta în largul coastelor Libiei. Pe o ambarcațiune care transporta imigranți s-au găsit mai multe persoane asfixiate.

În ambarcațiune erau înghesuiți circa o mie de pasageri, iar din nefericire 22 dintre aceștia au murit neavând oxigen. Un fotograf AFP a putut urca la bord și a constat această tragedie,  citat de Le Figaro.

„Era o ambarcaţiune de lemn, erau o mie de persoane pe trei etaje. Am urcat la bord, am numărat 22 de morţi, dar mai erau şi în zona de bagaje”, a explicat fotograful, potrivit aceleași surse.

Și în largul coastelor Coreei de Sud s-a produs în urmă cu doi ani o tragedie similară. Circa 13 persoane au murit după ce o ambarcațiune de pescuit s-a ciocnit de un petrolier, largul coastei occidentale a Coreei de Sud. Căptitanul vasului și o altă persoană au fost date dispărute.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×