Cine sunt imigranții morți în camionul din Marea Britanie. Unul dintre ei ar fi lucrat în România

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 13:03
Cine sunt imigranții morți în camionul din Marea Britanie. Unul dintre ei ar fi lucrat în România
Cine sunt imigranții morți în camionul din Marea Britanie. Sursa foto: playtech.ro

Încă nu se știe exact cine sunt imigranții morți în camionul din Marea Britanie, deoarece autoritățile refuz să dea detalii. Mai multe familii din Vietnam au postat însă mesaje pe rețelele de socializare în speranța că fiii și fiicele lor nu s-ar număra printre victimele găsite în camionul din Marea Britanie.

Cine sunt imigranții morți în camionul din Marea Britanie

39 de oameni au fost găsiți înghețați într-un camion frigorific descoperit într-o parcare din Essex, Marea Britanie. Toți erau imgranți ilegali și s-au urcat în camionul frigorific pentru a duce o viață mai bună, însă au ajuns să-și piardă viața în mod tragic.

Familiile lor au început să povestească ce au păţit copiii lor şi, se pare, mulţi erau din regiuni sărace ale Vietmanului, tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, care plătiseră nu mai puțin de 14.000 de dolari pentru a ajunge în Marea Britanie, unde le erau promise slujbe şi bani care să îi ajute să îşi clădească o viaţă.

39 de oameni au murit înghețați, în timp ce încercau să ajungă în Marea Britanie

Cadavrele a opt femei şi 31 de bărbaţi au fost descoperite miercuri, 23 octombrie, în Essex. Cei 39 muriseră îngheţaţi şi erau aşa de câteva zile. Una dintre victime este cu siguranță Pham Thi Tra My, care i-a trimis un mesaj dureros mamei înainte de a muri. Fata de 26 de ani i-a spus mamei sale că o iubeşte şi că va muri, pentru că nu poate respira. Ea ar fi plătit cel mai mult dintre presupusele victime, 30.000 de lire, şi ar fi plecat din China spre Marea Britanie.

O altă victimă este Nguyen Dinh Luong, un băiat de 20 de ani. O fată de 19 ani, şi ea presupusă moartă, era o tehniciană de unghii care plătise peste 10.000 de dolari pentru a pleca în Marea Britanie. Printre presupuşii morţi se mai află un bărbat pe nume Nguyen Dinh Tu, care ar fi lucrat în România şi apoi Germania, ca apoi să plece în Marea Britanie, unde avea rude.

A cincea victimă identificată de familie este tatăl a doi copii, Vo Ngoc Nam. Şi-a sunat familia marţi după amiază şi le-a spus că pleacă în Marea Britanie şi le-a cerut să se roage pentru el. De atunci, nu au mai primit niciun semn de la el.

Ultimele persoane date dispărute de familie sunt doi veri, Hung Nguyen, 33 de ani, şi Hoang Van Tiep, iar matuşa lor a făcut un apel disperat pe internet, în speranţa că cei doi nu au murit în container.

Ambasada Vietnamului la Londra a deschs o linie telefonică – numărul de telefon +44 7713 181501 – menită să ajute persoane care caută informaţii despre apropiaţi, în urma morţii celor 39 de persoane, presupuse victime ale traficului de persoane.

Şoferul vehiculului, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, Mo Robinson, a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor prin imprudenţă şi conspiraţie în vederea traficului de persoane. Alte patru persoane au fost arestate în cadrul anchetei, printre care un bărbat şi o femeie, ambii de 39 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×