Două victime din camionul morții veneau din România! Mărturii cutremurătoare ale familiilor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 15:54
Două victime din camionul morții veneau din România! Mărturii cutremurătoare ale familiilor GALERIE FOTO
39 de oameni și-au găsit sfârșitul într-un camion frigorific. Sursa foto - facebook

Două victime din camionul morții veneau din România! Astfel, potrivit presei internaționale, mama unuia dintre cei care ar fi murit în camionul găsit în comitatul Essex, Vo Ngoc Nam, un tânăr vietnamez de 28 de ani, a dezvăluit că acesta lucra chiart în țara noastră. Bărbatul ar fi decis să emigreze ilegal în Marea Britanie, iar familia a început să-şi facă griji atunci când nu au mai primit niciun semn de la el de câteva zile.

Două victime din camionul morții veneau din România!

Se știe doar că în ultimul mesaj trimis de Vo Ngoc Nam, acesta îşi ruga părinţii să se roage pentru el. Bărbatul avea doi copii în ţara sa, şi, deşi numele tuturor victimelor nu au fost încă dezvăluite, părinţii lui sunt siguri că era în “camionul morţii. Mai mult de atît, jurnaliștii englezi au descoperit că Nguyen Dinh Tu, un alt refugiat despre care se ştie sigur că era printre victimele din camion, lucrase ilegal în România.

Din țara noastră, bărbatul a plecat în Germania în speranţa că va ajunge în Marea Britanie, destinaţia sa finală. Văduva lui, Hoang Thi Thuong, a dezvăluit că l-a ajutat să strângă 14.000 de dolari, preţul cerut de cei care au pus la cale transportul de emigranţi. Vietnamezul ar fi adunat o altă parte din bani muncind şi cerşind în România. În acest moment, șoferul camionului a fost inculpat pentru multiple capete de acuzare.

Mărturii cutremurătoare ale familiilor

Printre acestea se află și omor din culpă şi trafic de persoane. Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, este acuzat de 39 omoruri din culpă, trafic de persoane, complicitate le imigraţie ilegală şi spălare de bani. Este nevoită să compară în faţa unui tribunal din Chelmsford, dar e foarte posibil să nu o facă singur. Alte trei persoane u fost reţinute în legătură cu acest caz care este în continuă cercetare.

Vă reamintim că nu mai puțin de 39 de persoane au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×