Legătură între cei 39 de morți descoperiți într-un camion. „Erau din aceeași comunitate”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
26/10/2019, 14:01
Legătură între cei 39 de morți descoperiți într-un camion. „Erau din aceeași comunitate” GALERIE FOTO
În acest camion au fost descoperite 39 de cadavre. Sursa foto - facebook

Există o legătură între cei 39 de morți descoperiți într-un camion frigorific din Anglia. Un preot catolic din Vietnam spune că toți provin din aceeași comunitate. De altfel, majoritatea celor 39 de persoane descoperite moarte erau probabil din Vietnam, a declarat un lider al unei comunităţi rurale de unde se crede că erau originare multe dintre victime. Vă readucem aminte că descoperirea cadavrelor a 38 de adulţi şi a unui adolescent  a avut loc săptămâna aceasta.

Legătură între cei 39 de morți descoperiți într-un camion

Atunci, serviciile de urgenţă britanice au fost alertate în legătură cu mai multe persoane aflate într-un camion într-un parc industrial din Grays, la aproximativ 32 km est de centrul Londrei. Inițial, poliția a presupus că aceștia erau chinezi, dar Beijingul a spus că naționalitățile lor nu au fost confirmate. Părintele Anthony Dang Huu Nam, un preot catolic din oraşul izolat Yen Thanh în provincia Nghe An din nordul Vietnamului, la 300 km sud de Hanoi, a declarat că există o legătură între victime şi mai multe familii din zonă.

″Întregul district este acoperit de întristare. Colectez în continuare datele de contact pentru toate familiile victimelor şi voi organiza o ceremonie pentru a ne ruga pentru ele în această seară. Este o catastrofă pentru comunitatea noastră”, a declarat Nam, în timp ce rugăciuni pentru morţi răsunau în difuzoarele din oraş. Preotul a precizat că mai multe familii i-au spus că ştiau despre rude care s-au dus în Marea Britanie şi nu au putut să-i contacteze pe cei dragi.

„Erau din aceeași comunitate”

Declarația preotului este susținută și de faptul că una dintre victime, în vârstă de 26 de ani, i-a trimis un SMS mamei sale spunând că nu poate să respire în momentul în care camionul container era în drum din Belgia spre Marea Britanie. Trebuie specificat că Nghe An este una dintre cele mai sărace provincii din Vietnam şi de acolo sunt originare multe victime ale traficului de persoane care ajung în Europa, potrivit unui raport în martie al Fundaţiei Pacific Links, o organizaţie antitrafic cu sediul în SUA.

De altfel, această zonă a fost lovită de unul dintre cele mai grave dezastre de mediu din Vietnam în 2016. Atunci o fabrică de oţel deţinută de compania taiwaneză Formosa Plastics a contaminat apele de coastă. Atunci au fost pur și simplu devastate industriile locale de pescuit şi turism. În ciuda protestelor ample oamenii au fost nevoiți să se resemneze.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×