Tragedie la o școală din Satu Mare! Un elev a căzut de la etajul 2 și a ajuns în stare gravă la spital

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 17:30
Tragedie la o școală din Satu Mare! Un elev a căzut de la etajul 2 și a ajuns în stare gravă la spital GALERIE FOTO
Un elicopter SMURD l-a transferat pe copil de la Satu Mare la Cluj Napoca. Sursa foto - facebook

O adevărată tragedie s-a petrecut la o școală din județul Satu Mare, mai exact în localitatea Odoreu! Un elev, în vârstă de 15 ani, a fost rănit grav după ce s-a urcat pe o balustradă și a căzut în gol de la etajul 2 al clădirii. Doctorii de la unitatea medicală din Satu Mare au solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transportat pe copil la un spital din Cluj Napoca, acolo unde poate avea parte de ajutor de specialitate.

Tragedie la o școală din Satu Mare!

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Constantin Demian, a declarat ca elevul prezinta traumatism toracic sever si fracturi mutiple costale. „A fost adus la UPU Satu Mare un adolescent de 15 ani in stare grava cu traumatism toracic sever, fracturi mutiple costale, pneumotorax – aer in cavitatea toracica. S-a solicitat un elicpter SMURD care sa il transporte la o unitate medicala de chirugie din Cluj-Napoca”, a spus Demian.

Purtatorul de cuvant al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a încercat să refacă firul evenimentelor și a transmis că un elev de 15 ani din comuna Odoreu s-a dat, intr-o pauza, pe o balustrada situata la etajul 2 al scolii gimnaziale din localitate. Din păcate, acesta a cazut in gol, pe spate. „A fost transportat la spital, iar Politia a intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa”, a spus Gabor.

Un elev a căzut de la etajul 2 și a ajuns în stare gravă la spital

Si ISJ Satu Mare a dispus o ancheta in acest caz, pentru a se stabili, cu exactitate, ce s-a intamplat. „Un elev din clasa a VIII-a, care repeta clasa, a intrat vineri la sala de clasa si a iesit imediat si s-a asezat cu fundul pe o balustrada, dupa care a cazut in gol. Profesorul de serviciu a sunat imediat la ambulanta. Era constient, dar foarte agitat”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga.

De remarcat că, la începutul lunii octombrie, un alt copil din Bistrița Năsăud a murit în același fel. Atunci, elevul a dorit să alunece cu viteză pe balustradă, dar a căzut între scări și a suferit răni deosebit de grave. În ciuda eforturilor medicilor, acesta nu a mai putut fi salvat.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×