Tragedie într-o grădină zoologică din Germania! Un incendiu a ucis zeci de animale

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 15:22
Tragedie într-o grădină zoologică din Germania! Un incendiu a ucis zeci de animale GALERIE FOTO
Mai multe animale au murit în timpul incendiului. Sursa foto - facebook

Tragedie într-o grădină zoologică din Germania! Un incendiu a distrus menajeria maimuțelor de la unitate zoo chiar  în noaptea de Anul Nou. Din păcate au murit nu mai puțin de 30 de animale care se aflau în interiorul cuștii.

Tragedie într-o grădină zoologică din Germania!

Anunțul trist a fost făcut de directorul grădinii zoologice. Cimpanzei, urangutani, o gorilă, lilieci și mai multe păsări se află printre animalele care au murit la Krefeld Zoo, în apropiere de granița cu Olanda.

Sunt și vești bune! Doi dintre preferații publicului, cimpanzeii, Bally și Limbo, au supraviețuit, potrivit administratorului.

Un incendiu a ucis zeci de animale

Încă nu se știe ce a provocat incendiul care a provocat tragedia. Compania publică de radio și televiziune WDR a spus că anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca focul să fi fost iscat de artificii.

”Este o zi grea, o zi tristă pentru noi toți. Pentru toți iubitorii de animale din lume. Este o zi pe care mi-aș fi dorit să nu o trăiesc niciodată.

Acesta nu este anunțul pentru care mi-am dorit să ocup funcția de director. Cu profund regret, vă anunț că mai multe zeci de animale ale unității noastre zoologice au pierit.

S-a întâmplat totul atât de rapid. A fost un incendiu devastator, flăcările s-au întins mult prea repede. N-am avut prea multe șanse să reușim să salvăm animăluțele.

Mulțumim echipajelor de intervenție. Fără ele puteam vorbi de o adevărată dramă. Au localizat focul, l-au stins și au salvat alte cteva zeci de animale.

Am pierdut urangutani, cimpanzei, o gorila. Am pierdut mai mult decât niște animale. Comunitatea noastră trăiește zile grele”, a spus directorul grădinii zoologice.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×