Revelion de coșmar pentru multe persoane. Incendii și copii mutilați de petarde! Au fost semnalate 399 de situaţii de urgenţă

Revelion de coșmar pentru multe persoane. Incendii și copii mutilați de petarde! Au fost semnalate 399 de situaţii de urgenţă
Incendii și copii mutilați de petarde

Petrecerea de Revelion s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru mai multe persoane care au ajuns la urgențe cu diverse răni provocat de petarde. Un copil de 14 ani a rămas mutilat pe viață, după ce a încercat să alunge vechiul an folosind o petardă. Tot folosirea de petarde a stat la baza izbucnirii a nu mai puțin de șase incendii.

Incendii și copii mutilați de petarde

Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă (ISUBIF) a avut o noapte plină de activitate. Potrivit unui comunicat de presă, un băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, Ilfov, a fost rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă, cu traumatism cranio-facial grav, fiind stabilizat şi transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu.

În București, opt copii au fost accidentați de petarde și au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu cu traumatisme ale mâinilor sau arsuri pe mâini sau față, potrivit PRO TV.

Copil mutilat pe viață de o petardă

Un băiat de 14 ani a rămas internat, după ce i-a explodat o petardă în mână și are amputate falangele distale de la degetele 2 și 3. A fost operat în urgență, iar acum se află în afara oricărui pericol.

Pompierii ISUBIF au acţionat, în ultimele 24 de ore, în cazul a 399 situaţii de urgenţă, anume 323 intervenţii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii, o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului, informează un comunicat al ISUBIF.

Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate şase incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în şase cazuri.

ISUBIF recomandă populaţiei să manifeste prudenţă la punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire cu lemne, reşouri sau alte echipamente, deoarece în această perioadă creşte riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare.

În acest sens, Inspectoratul recomandă cetăţenilor să nu depoziteze materiale combustibile (cărţi, haine, lumânări etc.) deasupra sobelor şi să nu aprindă focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×