Copil de 9 ani mutilat la vânătoare, chiar de ziua lui de naştere! Tatăl său este anchetat!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
05/01/2018, 18:17
Copil de 9 ani mutilat la vânătoare, chiar de ziua lui de naştere! Tatăl său este anchetat!

Un copil de 9 ani a rămas fără un picior, în urma unui accident la vânătoare, după ce o armă s-a descărcat în maşină. S-a întâmplat în Satu Mare, iar băiatul, care este fiul unui paznic de vânătoare, îşi serba astăzi ziua de naştere. Poliţiştii au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă pe numele tatălui copilului.

„Poliţiştii au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă pe numele unui bărbat de 37 de ani din localitatea Stână. Acesta se afla, joi, cu băieţelul său, în vârstă de 9 ani, în preajma unui fond de vânătoare de lângă Beltiug, iar la întoarcere, în maşină, pe fondul manipulării defectuoase a unei arme de vânătoare, aceasta s-a declanşat accidental şi l-a rănit pe copil în piciorul drept”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, potrivit Mediafax.

Un copil de 9 ani a rămas fără picior, chiar de ziua lui! Arma tatălui său s-a descărcat accidental

Băieţelul a fost operat de către trei medici, care nu i-au putut însă salva piciorul. „Joi seara a fost adus la spital un băieţel de 9 ani din localitatea Stână cu o plagă împuşcată cu alice la nivelul gambei drepte şi a fost dus în blocul operator. Plaga împuşcată prezenta distrugere de masă musculară, fracturi multiple şi lipsă de substanţă osoasă şi secţiune de vase, de artere. Au intervenit trei chirurgi care au ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună este amputarea gambei, la câţiva centimetri de genunchi”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian.

Copilul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Satu Mare. Medicii urmează să îi extragă în perioada următoare şi câteva alice din piciorul stâng. Tatăl copilului deţinea arma în mod legal, fiind paznic de vânătoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×