Tragedie în Mexic, după o explozie la o conductă de combustibil. 66 de morți și zeci de răniți. VIDEO

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
19/01/2019, 18:30
Tragedie în Mexic, după o explozie la o conductă de combustibil. 66 de morți și zeci de răniți. VIDEO GALERIE FOTO
Explozie puternică în Mexic, după ce hoții au încercat să fure combustibil dintr-o conductă

O explozie puternică s-a produs vineri noapte la o conductă de combustibil din centrul Mexicului, iar presa internațională anunță că 66 de persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite. În momentul în care s-a produs deflagrația, în apropiere se aflau zeci de oameni care încercau să fure combustibil.

Guvernatorul statului mexican Hidalgo, Omar Fayad, a confirmat ultimul bilanț oficial al autorităților. „Este posibil ca numărul victimelor să crească, totul în funcție de cercetările efectuate de salvatori la fața locului”, a declarat Fayad în momentul în care se înregistrau 66 de morți și zeci de răniți. Imaginile surprinse de jurnaliștii ajunși la fața locului rată imaginea dezastrului: flăcările se ridicau la o înălțime de câțiva metri. Îngrijorător este faptul că explozia nu i-a determinat pe hoți să nu fure combustibil. Zeci de oameni au încercat să își umple canistrele chiar și după ce salvatorii au ajuns la fața locului, iar pompierii au început să stingă incendiul.

Explozie puternică în Mexic, după ce hoții au încercat să fure combustibil dintr-o conductă

Explozia s-a produs la doar trei săptămâni după ce președintele Mexicului a lansat o inițiativă de combatere a furtului de combustibil din conductele aflate pe câmp, după ce hoții au provocat numai anul trecut pagube de peste trei miliarde de dolari. „Explozia a fost provocată de găurile făcute în conductă de hoţii de combustibil”, a precizat compania petrolieră de stat Pemex prin intermediul unui comunicat.

66 de morți și zeci de răniți este bilanțul victimelor
66 de morți și zeci de răniți este bilanțul victimelor

Cei care locuiesc în orașele și satele din apropierea locului în care s-a produs explozia au fost evacuați de autoritățile mexicane. Explozia a avut loc la rafinăria Tula din orașul mexican Tlahuelilpan, statul Hidalgo, situat la nord de Ciudad de Mexico.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×