Tragedie în Germania! Un ministru s-a sinucis din cauza coronavirusului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 17:28
Tragedie în Germania! Un ministru s-a sinucis din cauza coronavirusului GALERIE FOTO
Thomas Schaefer s-a sinucis de teama coronavirusului. Sursa foto - facebook

Tragedie în Germania acolo unde ministrul de finanţe al landului Hessa, Thomas Schaefer, ”profund îngrijorat” de consecinţele epidemiei Covid-19 asupra economiei, s-a sinucis.

Tragedie în Germania!

Moartea acestuia a fost confirmată chiar de şeful executivului din regiune, Volker Bouffier. Între timp, corpul neînsuflețit al lui Schaefer a fost găsit în apropierea unei căi ferate la sud-vest de oraşul Frankfurt.

În vârstă de 54 de ani, bărbatul a fost membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Nu a durat mult până când Parchetul din Wiesbaden a indicat că în acest caz privilegiază ipoteza unui suicid.

Un ministru s-a sinucis din cauza coronavirusului

De altfel, întreaga scenă politică germană a fost zguduită de ştirea morţii lui Schaefer. Acesta era considerat un politician foarte bun și avea cele mai mari şanse de a-i succede lui Volker Bouffier.

”El era profund îngrijorat, mai presus de orice de capacitatea de a satisface aşteptările imense ale publicului, în special în termeni de ajutor financiar”, a declarat Bouffier, vizibil întristat de vestea morţii lui Thomas Schaefer.

”Trebuie să presupun că aceste îngrijorări l-au copleşit. El nu a găsit, evident, o cale de ieşire. Şi-a pierdut speranţele şi ne-a părăsit. Suntem şocaţi şi consternaţi”, a spus liderul executivului din landul Hessa.

Thomas Schaefer era căsătorit şi avea doi copii. ”Este o veste care m-a cutremurat. Nu reușesc să-mi revin, nu reușesc să înțeleg. 

Este o moarte subită, o moarte care ne pune pe gânduri pe toți într-o perioadă și așa delicată. Ca persoană, dar și ca politician a fost unul dintre cei mai buni. 

Este o pierdere uriașă pentru Germania, pentru mulți. Transmitem condoleanțe familiei, soției, copiilor. Dumnezeule mare”, a spus și Friedrich Merz, un posibil succesor al cancelarului Angela Merkel

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×