El este cea mai tânără victimă a coronavirusului! Suferea de psoriazis și a murit la doar 14 ani

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 16:43
El este cea mai tânără victimă a coronavirusului! Suferea de psoriazis și a murit la doar 14 ani GALERIE FOTO
Un adolescent de numai 14 ani a murit de coronavirus în Portugalia. Sursa foto - hepta.ro

El este cea mai tânără victimă a coronavirusului! Un adolescent de numai 14 ani din Ovar, Portugalia a încetat din viață după ce a fost infectat cu COVID-19. Acesta a fost adus de urgență la Spitalul Sao Sebastiao din apropierea orașului Santa Maria da Feira, de lângă Porto.

El este cea mai tânără victimă a coronavirusului!

Băiatul se afla în evidențele doctorilor cu un psoriazis sever, dar fișa lui medicală nu mai avea nicio altă boală consemnată.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical, băiatul nu a mai putut fi salvat. Moartea lui vine la doar câteva zile după dispariția prematură a minorei Julie Alliot din Franța.

Suferea de psoriazis și a murit la doar 14 ani

Adolescenta de 16 ani a murit la Paris. Nici ea nu avea alte boli și a decedat la doar o săptămână după ce a început să tușească relativ ușor.

Medicii s-au împotrivit inițial transferului băiatului din Ovar în Porto din cauza stării proaste de sănătate a acestuia. Și-au dat acordul într-un final, într-o încercare disperată de a-i salva viața.

În acest moment nu mai puțin de 6 mii de oameni au fost infectați cu COVID-19 în Portugalia. Din păcate 119 sunt trecuți deja la capitolul decedați.

Vă readucem aminte că de mai bine de o săptămână Portugalia a instituit starea de urgenţă, care permite Guvernului să restrângă libertatea de mişcare, în vederea opririi răspândirii noului coronavirus în această ţară cu zece milioane de locuitori

”Tocmai am decretat starea de urgenţă. O decizie excepţională, într-o perioadă excepţională”, a anunţat preşedintele conservator portughez Marcelo Rebelo de Sousa, într-o alocuţiune transmisă în direct la televiziune.

”Nu este vorba despre o întrerupere a democraţiei. Ci democraţia este cea care încearcă să împiedice o irupere ireparabilă în viaţa oamenilor”, a justificat el această decizie fără precedent de la instaurarea democraţiei în 1974.

Guvernul urma să adopte măsuri concrete, care ar putea include restricţii ale liberei circulaţii. Aceste măsuri urmau să fie anunţate în urma unei şedinţe săptămânale a Consiliului Miniştrilor. Costa a dat asigurări, în urma unei şedinţe extraordinare a Consiliului Miniştrilor, că nu va exista ”o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii”.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×