Radu Groza trage un puternic semnal de alarmă în plină pandemie de coronavirus: ”Nu trebuie să stăm cu mâinile în sân”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
29/03/2020, 16:26
Radu Groza trage un puternic semnal de alarmă în plină pandemie de coronavirus: ”Nu trebuie să stăm cu mâinile în sân”
Radu Groza trage un puternic semnal de alarmă în plină pandemie de coronavirus: ”Nu trebuie să stăm cu mâinile în sân”. Sursa foto: Instagram.com

Radu Groza a luat atitudine în ceea ce privește anularea concertelor și spectacolele din cauza pandemiei de coronavirus. Celebrul impresar nu vede un viitor prea bun pentru industria muzicală și a făcut o declarație dură în contextul în care artiștii suferă numeroase pierderi financiare perioada aceasta.

Impresarul Radu Groza, declarație șocantă despre industria muzicală

Artiștii au fost nevoiți să-și anuleze concertele și spectacolele încă de la începutul lunii martie fiind puternic afectați din punct de vedere financiar din cauza virusului din China. Și nu este vorba numai despre ei, ci și despre tehnicieni, luminiști, manageri, organizatori și mulți alții. În mai puține cuvinte industria muzicală se află într-o situație dramatică.

Radu Groza, unul dintre cei mai cunoscuți impresari din țara noastră, nu mai vrea să stea cu mâinile în sâni și a luat atitudine în ceea ce privește situația prin care trec artiștii din cauza pandemiei de coronavirus. Celebrul impresar cere autorităților să ia măsuri, mai ales că și artiști sunt plătitori de taxe.

„Primele activități interzise înainte de a se instaura starea de urgență au fost spectacolele. Cele mai mari dificultăți sunt cauzate de faptul că în condițiile date nu ne mai putem desfășura activitatea. Nu avem cum să organizăm spectacole, deci principala noastră sursă de venit s-a oprit!”, a spus Radu Groza, relatează wowbiz.ro.

Impresarul despre situația artiștilor care nu-și mai pot face meseria din cauza COVID-19

„Din punct de vedere economic suntem văduviți atât organizatorii, cât și artiștii, agențiile de ticketing, firmele care posedă scenotehnica, sunet și lumini, sălile de spectacol, hoteluri și restaurante. Este dezastru și nimeni nu ne spune nimic. 

Noi, managerii, trebuie să tragem un semnal de alarmă! Ce se va întâmpla cu noi în viitorul apropiat? Suntem plătitori de taxe, și chiar unele destul de mari, ce reglementări legale se vor face și în cazul nostru”, a mai adăugat impresarul.

Situația este la pământ, susține Radu Groza, care a mai precizat că managerii trebuie să găsească soluții cât mai repede pentru a ieși la liman în fața pandemiei de coronavirus. De asemenea, impresarul îndeamnă artiștii să se unească și să gândească „colectiv”.

„Situația este dramatică și nu trebuie să stăm cu mâinile în sân. Trebuie să se găsească soluții! Înțelegem situația de criză, cu răspândirea coronavirusului, dar să gândim colectiv și în breasla noastră, artistică”, a mai precizat Radu Groza, potrivit sursei menționate.

Toți artiștii au suferit pierderi financiare importante din cauza răspândirii COVID-19 și din păcate, nimeni nu știe ce se va întâmpla cu ei în perioada următoare. Toată lumea stă acasă pe termen nedeterminat și niciun spectacol sau concert nu va avea loc pe timpul instaurării stării de urgență.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×