Tragedie în Australia! Mii de animale moarte pe marginea drumului! Imagini cu puternic impact emoțional

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 14:00
Tragedie în Australia! Mii de animale moarte pe marginea drumului! Imagini cu puternic impact emoțional GALERIE FOTO
Mai multe specii de animale sunt amenințate cu dispariția în urma incendiilor. Sursa foto - facebook

Tragedie în Australia acolo unde mai multe imagini par să arate adevărata față a catastrofei care a lovit această țară. Astfel, într-un clip care a ajuns pe rețelele de socializare, sute de animale moarte, între care oi, urși koala și canguri, sunt așezate pe marginea unui drum.

Tragedie în Australia!

De altfe, presa locală a scris că peste o jumătate de miliard de animale au murit în urma incendiilor care au pârjolit Australia încă din luna septembrie. Între timp, situația a devenit dramatică și experții se tem că specii întregi de plante și de animale au fost distruse în totalitate de foc.

 ”Nu am văzut niciodată așa ceva. Absolut terifiant”, a scris cameramanul Matt Roberts de la ABC, într-un mesaj pe Twitter.

Imagini cu puternic impact emoțional

”Îmi pare rău să fac publice aceste imagini. E pur și simplu sfâșietor. Cel mai rău lucru pe care l-am văzut vreodată. Povestea trebuie spusă”, a mai completat jurnalistul despre clipul urcat online

Zeci de mii de australieni şi-au părăsit domiciliile – pe fondul condiţiilor meteorologice care riscă să extindă incendiile de pădure şi mai mult – staţiunile turistice de obicei animate în acest sezon devenind oraşe fantomă.

Starea de urgenţă a fost decretată în sud-est-ul insulei-continent, regiunea cea mai populată, şi ordinul de evacuare a fost dat vineri pentru mai mult de 100.000 de persoane din trei state.

„Astăzi este vorba despre a salva vieţi”, a avertizat premierul din Noul Wales de Sud, Gladys Berejiklian. „Am văzut cum au plecat zeci de mii de persoane”, a mărturisit şeful pompierilor din acest stat, Shane Fitzsimmons.

Turiştii şi locuitorii din sud-estul ţării şi-au abandonat cazările şi locurile de vacanţă. Autostrăzile care leagă oraşele de coastă de Sydney şi alte mari oraşe au fost blocate de lungi şiruri de maşini.

Temperaturile caniculare aşteptate depăşesc 40 de grade Celsius. Acestea vor fi însoţite de vânturi puternice care riscă să extindă incendiile de pădure de-a lungul ţării de patru luni, din care mare parte sunt scăpate de sub control.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×