Imagini apocaliptice din Australia. Cerul s-a făcut roșu de la incendii. Țara se află în cea mai mare urgență climatică din istorie – Video/ Foto

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 11:59
Imagini apocaliptice din Australia. Cerul s-a făcut roșu de la incendii. Țara se află în cea mai mare urgență climatică din istorie – Video/ Foto GALERIE FOTO
Imagini apocaliptice în Australia. Foto: Colaj Facebook

Imagini apocaliptice sosesc aproape minut de minut din Australia, acolo unde incendiile au scăpat de sub control. Cerul s-a făcut roșu ca sângele, atmosfera fiind parcă desprinsă de pe planeta Marte.

Imagini apocaliptice din Australia, desprinse parcă de pe planeta Marte

Oamenii caută oră de oră noi locuri unde să se refugieze, cel mai afectat fiind sud-estul țării cangurilor. Pompierii au declarat pentru presa locală că ultimele 24 de ore au fost cele mai dificile pe care le-au trăit vreodată în meseria lor.

Peisajul din Pambula, New South Wales arată de-a dreptul apocaliptic: fumul dăinuie peste tot, iar străzile sunt iluminate de un cer roșiatic.

3.000 de soldați trimiși în zonele de risc și alți mii de pompieri fac tot ce pot

Sute de oameni s-au oprit deocamdată pe plajele din orașul Eden (ce ironie!) ca să se adăpostească de foc și de fumul toxic.

Sute de case au fost distruse, iar numărul morților ajunge la aproape 30. Oficialii australieni sunt foarte pesimiști și se tem că vor exista noi victime în orele și zilele următoare.

Peste 150 de incendii s-au înregistrat în tot statul, relatează Serviciul de Pompieri. 2.300 de pompieri au fost detașați în cele mai periculoase locuri cuprinse de flăcări.

„Ziua precedentă a fost una dintre cele mai proaste zile ale noastre”, a declarat duminică comisarul Shane Fitzsimmons, de la Serviciul de Pompieri, conform digi24.ro.

Guvernele locale au decretat starea de urgență climatică în urmă cu o lună, la scurt timp după ce incendiile au început să producă un haos tot mai mare.

Premierul Australiei, Scott Morrison a promis o finanțare mai mare pentru pompieri și serviciile de urgență și plăți extra pentru pompierii voluntari. Acesta a mai anunțat presa că a trimis 3.000 de soldați care să le dea o mână de ajutor eroilor care se luptă cu focul de mai bine de două luni deja.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×