Tragedie fără margini. Un preot din Nigeria a încurcat apa sfințită cu benzina și a provocat o explozie puternică. Șase persoane au murit

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 14:28
Tragedie fără margini. Un preot din Nigeria a încurcat apa sfințită cu benzina și a provocat o explozie puternică. Șase persoane au murit
Explozie în Nigeria. Sursa foto: youtube.com

Un preot din Nigeria a provocat o explozie uriașă și o tragedie fără margini, în timpul unei slujbe de vindecare, după ce a confundat apa sfințită cu benzina. În urma deflagrației șase persoane au murit.

Tragedie în Nigeria. Șase persoane au murit

Tragedia s-a petrecut în momentul în care preotul nigerian, aflat foarte aproape de o lumânare aprinsă, a început să toarne „apa” din bidonul plin cu benzină pe un bărbat venit să primească binecuvântare la biserica din Lagos:

Pastorul a luat un bidon cu benzină crezând că era plin cu apă (sfinţită) şi a golit conţinutul pe un bărbat (venit să primească binecuvântare). O lumânare aprinsă alături a luat foc şi flăcările i-au cuprins pe cei doi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Management pentru Situații de Urgență.

Explozii puternice în Polonia și în Sudan

Alte două explozii puternice soldate cu numeroase victime au avut loc în ultimele două zile. Miercuri seară, în Polonia, o casă a explodat în urma unei scurgeri de gaze. Opt persoane și-au pierdut viața, printre acestea aflându-se și patru copii.

Autoritățile poloneze au precizat că nu s-au mai confruntat până acum cu o situație asemănătoare: „A fost o operațiune foarte dificilă. Nu îmi amintesc să mai fi fost un număr atât de mare de decese după o explozie provocată de o scurgere de gaze„, a declarat Jacek Kleszczewski, oficial din cadrul serviciului de pompieri.

O altă explozie soldată cu cel puțin 23 de morți a avut loc marți într-o fabrică din Sudan . Alte peste 130 de persoane au fost rănite grav în urma deflagrației care s-a petrecut la nord de Khartoum.

Martorii au povestit îngroziți scenele șocante ce s-au petrecut imediat după ce camionul-cisternă, care conținea gaz, a explodat în incinta fabricii. În timp ce pompierii interveneau petru salvarea victimelor, un rezervor de gaz se afla în continuare cuprins de flăcări.

Răniţii au fost transportaţi de urgență la cele mai apropiate spitale, fiind chemați dinclusiv medicii care erau liberi pentru a oferi ajutor.

Guvernul din Sudan a oferit o primă reacție publică prin care a anunțat că a fost deschisă deja o anchetă. Primele informații indică faptul că au fost descoperite o serie de nereguli: „Au fost, de asemenea, produse inflamabile depozitate incorect, ceea ce a permis propagarea focului„, se precizează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×