Explozie într-o fabrică din Sudan! 23 de morți și peste 130 de persoane rănite

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 10:51
Explozie într-o fabrică din Sudan! 23 de morți și peste 130 de persoane rănite GALERIE FOTO
Peste 23 de persoane și-au pierdut viața în urma exploziei din Sudan. Sursa foto - facebook

Explozie într-o fabrică din Sudan soldată cu cel puțin 23 de persoane ucise. Alți peste 130 de oameni au fost răniți serios în urma deflagrației care s-a petrecut la nord de Khartoum. Aceasta a fost provocată de explozia unui camion-cisternă conţinând gaz, conform unui anunță făcut chiar de guvernul sudanez. Un fum dens negru s-a ridicat în aer în timpul incendiului, iar sectorul a fost izolat de poliţie.

Explozie într-o fabrică din Sudan!

Mai mulți martori au povestit autorităților și presei locale îngroziți acțiunile de salvare. Un rezervor de gaz era în continuare cuprins de flăcări la sosirea fotoreporterului AFP la faţa locului, unde pompierii intraseră în acţiune. Ambasada Indiei la Khartoum a anunţat pe site-ul său că 50 de cetăţeni indieni erau angajaţi ai uzinei şi că unii dintre aceştia figurează printre victime, fără să ofere mai multe detalii.

Într-un comunicat, guvernul a făcut cunoscut că „23 de persoane au fost ucise şi alte peste 130 rănite într-un incendiu produs într-o zonă industrială”, provocat de „explozia unui camion-cisternă conţinând gaz”. Conform primelor informaţii strânse la faţa locului, în uzină lipseau materialele de securitate, a subliniat guvernul, ceea ce pare că indice și un vinovat asupra a cele întâmplate.

23 de morți și peste 130 de persoane rănite

„Au fost, de asemenea, produse inflamabile depozitate incorect, ceea ce a permis propagarea focului”, precizând că a fost deschisă o anchetă. Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale şi medicii care erau liberi au fost chemaţi în ajutor, potrivit unui comitet de medici constituit în cadrul mişcării de protest care a zguduit Sudanul între decembrie 2018 şi august 2019.

„Explozia a fost puternică. Mai multe maşini parcate în vecinătate au fost şi ele cuprinse de flăcări”, a declarat un angajat al unei firme din vecinătate care privea înfricoșat fumul negru ce se ridica la cer.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×