Tragedie în Galați: Un copil a murit într-un incendiu după ce soba a cedat. Fratele său de 10 ani a suferit arsuri grave

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 21:42
Tragedie în Galați: Un copil a murit într-un incendiu după ce soba a cedat. Fratele său de 10 ani a suferit arsuri grave
Incendiu în județul Galați după ce un copil a băgat benzină în sobă *foto: ordinea.ro

Un caz tragic a avut loc în localitatea Mândrești din județul Galați. Patru copii, între care doi gemeni cu vârste de 1 an și 4 luni și doi cu vârstele 4, respectiv 10 anu, au fost surprinși de un incendiu care a pornit la soba din camera în care au fost lăsați singuri. Din păcate unul dintre gemeni a murit, în timp ce băiatul de 10 ani a suferit arsuri.

Un copil a murit într-un incendiu în localitatea Mândrești din județul Galați

Potrivit celor de la ISU Galați, aceștia au fost alertați printr-un apel la 112 cu privire la un incendiu la o gospodărie din localitatea Mândrești. Salvatorii au intervenit inițial cu două autospeciale de la Garda Tecuci, împreună cu o ambulantă SMURD. Când s-a anunțat prezența unor copii în camera afectată de incendiu, s-a deplasat elicopterul SMURD și au fost suplimentate forțele de intervenție.

După ce au salvat copii, autoritățile au stabilit că incendiul a pornit de la o sobă, în care copilul în vârstă de 10 ani a vrut să facă focul. Acesta a folosit însă un recipient cu benzină:

„Când au ajuns la eveniment (n.r. pompierii militari), incendiul fusese localizat de către SVSU. O cameră era afectată de incendiul pornit de la o sobă. Înainte de incendiu, mama copiilor lăsase în cameră 4 copii: doi gemeni de 1 an si 4 luni, un copil de 4 ani și unchiul lor de 10 ani. Cercetările organelor abilitate au arătat că unchiul copiilor, în vârstă de 10 ani, a folosit un recipient cu benzină pentru a aprinde focul, fapt care a produs o deflagrație și raspândirea focului în toată incinta dormitorului”, au declarat reprezentanții ISU Galați.

Potrivit salvatorilor, unul dintre cei doi gemeni a murit în urma incendiului, iar băiatul de 10 ani a fost diagnosticat de medicul elicopterului SMURD cu arsuri de căi aeriene și a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Galați. Camera afectată de incendiu a fost distrusă în totalitate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×