Tragedie fără margini în Egipt. 28 de persoane au murit în două accidente înfiorătoare

Cristian Ghindă   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 15:26
Tragedie fără margini în Egipt. 28 de persoane au murit în două accidente înfiorătoare
Tragedie fără margini în Egipt. 28 de persoane au murit în două accidente înfiorătoare. Sursa foto: dcnews.ro

Egiptul este în stare de șoc după ce douăzeci și opt de persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente înfiorătoare. Cele două evenimente rutiere, care nu au legătură între ele, s-au produs sâmbătă, potrivit agenției DPA.

Tragedie fără margini în Egipt

Douăzeci și opt de oameni au murit sâmbătă în Egipt în două accidente rutiere. Conform autorităților, primul accident extrem de grav a avut loc în orașul Port Said, unde un microbuz plin cu muncitori s-a izbit violent de un camion.

În urma nefericitului eveniment, douăzeci și două de persoane au murit. Momentan nu se știe motivul pentru care s-a produs tragedia.

Din primele relatări de la fața locului, camionul a intrat frontal în microbuz, care mai apoi s-a răsturnat pe marginea drumului. În vehicul se aflau muncitori ai unei fabrici textile, care își terminaseră programul și se îndreptau către casele lor.

Tot sâmbătă, a avut loc un al doilea accident îngrozitor între un autocar și un autobuz, în orașul Suez, bilanțul fiind și de această dată tragic, șase persoane au murit și alte 32 au fost rănite.

Conform primelor date oficiale, printre victimele tragediei se regăsesc turiști din China și din India, care se aflau în vacanță și care mergeau către al-Ain al-Sokna, o stațiune aflată în imediata apropriere de locul impactului.

Mii de morți pe șoselele din Egipt

În Egipt, accidentele soldate cu victime decedate sunt destul de des întâlnite din cauza nerespectării regulilor de circulație, dar și din cauza stării extrem de proaste a infrastructurii rutiere.

Potrivit informațiilor oficiale puse la dispoziție de autoritățile egiptene, în 2018, au avut loc 8.480 de accidente rutiere, cu 23,6% mai puține decât în 2017.

În urma acestora, 3.087 de persoane au murit, cu toate că guvernul de la Cairo a făcut destul de multe investiții, în ultimii ani, pentru a moderniza drumurile din întreaga țară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×