Patru senatori și un deputat PSD votează Guvernul Cîțu. „E foarte slab, dar suntem în criză și poate nu mai avem altă șansă”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 14:54
Patru senatori și un deputat PSD votează Guvernul Cîțu. „E foarte slab, dar suntem în criză și poate nu mai avem altă șansă” GALERIE FOTO
Există oameni din PSD care vor vota cabinetul Cîțu. Sursa foto - Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

O parte din parlamentarii social democrați par să treacă de partea liberalilor înainte de învestirea Guvernului Cîţu.

Patru senatori și un deputat PSD votează Guvernul Cîțu

Mai exact, în ședința internă din Camera Deputaților și Senat, mai mulți parlamentari au transmis că deși guvernul Florin Cîțu este „foarte slab”, totuși „este o situație de criză cu coronavirusul și ar trebui să îl votăm”.

Potrivit sursei citată, senatorii PSD Vasilică Toma, Florian Bodog, Bogdan Matei și Miron Smarandache, dar și deputatul Lucian Șova, ar fi spus în partid că ei ar vota guvernul Florin Cîțu.

Patru senatori și un deputat votează Guvernul Cîțu

„Nu merita sa fie votat, e foarte slab, dar exista riscul sa nu mai existe o alta sansa si tara trebuie sa aiba un guvern care sa gestioneze criza. PNL este in continuare iresponsabil si nu vor sa voteze propriul guvern”, au spus senatori PSD.

Mai mult de atât, la Camera Deputatilor, liderul grupului, Alfred Simonis, le-ar fi transmis colegilor că fiind o situație de criză înțelege dacă unii social-democrați vor vota pentru învestirea guvernului.

Alți 4 parlamentari din blocul pro-PSD au anunțat că votează Guvernul, iar PNL a precizat că votează la vedere și anticipatele nu mai sunt o prioritate.

Între timp, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, premier desemnat, a transmis și el un mesaj tuturor parlamentarilor în care le cere să nu mai promoveze legi ”care au potenţialul să arunce în aer situaţia financiară stabilă a României”. ”Spaţiul fiscal pentru proiecte populiste este ZERO”, a transmis Cîţu.

”Mesaj pentru colegii mei parlamentari! Nu mai promovaţi legi care au potenţialul să arunce în aer situaţia financiară stabilă a României. Spaţiul fiscal pentru proiecte populiste este ZERO”, a scris pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta spune că România are nevoie de fiecare resursă financiară şi trebuie să folosim eficient tot ce avem.”Acum nu este momentul să reintroduceţi taxe pe care noi le-am scos sau să votaţi pomeni electorale. Din contră. Este nevoie de responsabilitate altfel omoraţi TOATE sectoarele economice.

Inclusiv cele care nu sunt afectate direct de ce se intamaplă acum în economia globală. Deja am redistribuit din fondul de rezervă aproximativ 620 milioane lei pentru Ministerul Sănătăţii. Este posibil să fie nevoie de mai mulţi bani”, a mai scris Cîţu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×