Florin Cîțu, atac după anunțul BNR cu privire la scăderea ROBOR. „PNL scade dobânzile. Alţii le-au crescut trei ani la rând”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 19:49
Florin Cîțu, atac după anunțul BNR cu privire la scăderea ROBOR. „PNL scade dobânzile. Alţii le-au crescut trei ani la rând”
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor/ Sursa foto: https:profimediaimages.ro

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a spus, vineri, după momentul în care ROBOR la 3 luni a continuat să se micşoreze, că „Partidul Naţional Liberal scade dobânzile după ce specilaiştii, a.k.a. grup infracţional organizat, le-au crescut trei ani la rând „.

Florin Cîțu, atac după anunțul BNR cu privire la scăderea ROBOR

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu,  a declarat că „Partidul Naţional Liberal scade dobânzile după ce specilaiştii, a.k.a. grup infracţional organizat, le-au crescut trei ani la rând „, în contextul în care ROBOR la 3 luni a continuat să scadă.

ROBOR 3 luni continuă să SCADĂ rapid!!! Astăzi este la 2.83% pe an. PNL scade dobânzile după ce socialiştii, a.k.a. grup infracţional organizat, le-au crescut trei ani la rând”, a scris, vineri, Florin Cîţu pe Facebook.

ROBOR a scăzut la nivelul din luna mai a anului 2018

Ministrul Florin Cîţu a întrebat retoric de ce PNL poate şi cei care au fost până acum la guvernare nu au putut. ”De ce putem noi să scădem dobânzile? Pentru că suntem mai pregătiţi şi suntem credibili”, a mai spus Florin Cîţu.

Potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR), ROBOR la trei luni, indicele în funcţie de care sunt calculate dobânzile la creditele în lei, a scăzut la 2.83%. Acesta este cel mai mic nivel, nivel la care a fost situat în luna mai a lui 2018.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, l-a criticat pe Florin Cîţu, zilele trecute.

Domnul Cîțu nu se ridică la nivelul de a fi o propunere serioasă de prim-ministru al României”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune despre Florin Cîțu că este „inconștient, incompetent”. De asemenea, Marcel Ciolacu îl acuză că a dat înapoi două miliarde de euro evazioniștilor.

Marcel Ciolacu, atac la Florin Cîţu

Este o lege (pentru pensii – n.red.) în Parlament și a avut în momentul acela o motivare economică. E simplu jocul. Domnul Cîțu ne explică că nu are bani. A venit cu un deficit foarte mare, suntem monitorizați… treaba e serioasă. Am invitat FMI-ul să ne controleze. Lucrurile astea nu s-au întâmplat nici sub guvernarea Victor Ponta, nici cele trei guvernări ale PSD. De fiecare dată am închis deficitul sub 3%.

Dacă tu nu mai ai venituri, nu ai capacitatea să-ți creezi venituri, nu colectezi TVA-ul, l-ai restituit fără să faci controale, dacă tu ești inconștient nu trebuie să plătesc eu mai scump traiul meu. Dacă ești inconștient du-te acasă!

Poate să fie serioasă o decizie să desemnezi prim-ministru pe domnul Cîțu, cu Al Capone? Care a ieșit în public și a zis de Al Capone și a sărit euro în aceeași noapte a ajuns la 4,8. Domne, du-te acasă, ești incompetent, așa se numește” a spus Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×