Ședința Parlamentului pentru învestirea lui Florin Cîțu, programată pentru joi. Birourile Permanente i-au cerut premierului să schimbe miniștrii cu aviz negativ

Cristiana Astefanoaiei    Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 16:12
Ședința Parlamentului pentru învestirea lui Florin Cîțu, programată pentru joi. Birourile Permanente i-au cerut premierului să schimbe miniștrii cu aviz negativ
Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, președinții Camerelor Parlamentului/ Foto: Hepta

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au programat pentru joi, la ora 16, votul de încredere pentru guvernul Cîțu din plenul reunit. Birourile Permanente, for în care PSD are majoritate, au decis să trimită premierului desemnat o scrisoare prin care îi cer să schimbe miniștrii care au primit aviz negativ în comisie.

Scrisoare pentru Cîțu

I-am trimis o scrisoare domnului Florin Cîțu să facă modificările necesare pentru a înlocui persoanele cu aviz negativ din Parlament, să respecte legile țării și o decizie a CCR din 2007 care spune că trebuie să vină cu alte propuneri. În contextul epidemiei de coronavirus, mai ales la Ministerul Sănătății unde ministrul propus nu a obținut decât voturile PNL la audierea din Comisia de sănătate”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu a trimis pe 28 februarie lista Guvernului și programul de guvernare. Cîțu a propus aceiași miniștri care sunt și în guvernul demis al lui Ludovic Orban, cu excepția lui Lucian Heiuș care a fost desemnat ca ministru al Finanțelor.

La audierile miniștrilor de săptămâna trecută, nouă dintre ei fiind avizați pozitiv, iar șapte negativ. Avizul acordat de comisii este consultativ.

PSD așteaptă clarificări de la liberali

Întrebat care va fi poziția PSD în plen la votul de joi, Marcel Ciolacu a spus: ”Acest guvern nu merită să fie votat.” Totuși, parlamentarii social-democrați au decis să fie prezenți la ședința de plen.

Invitat să comenteze speculațiile legate de faptul că PSD ar putea vota guvernul Cîțu din cauza crizei provocate de epidemia de coronavirus, Ciolacu a spus, în prealabil, PNL trebuie să anunțe fără echivoc dacă va vota sau nu guvernul lui Cîțu.

Buna credință a PNL se va vedea joi dacă PNL va vota la vedere cum au votat și până acum la orice investire de Guvern. Responsabilitatea gestionării crizei coronavirusurilor este a PNL (…) Așteptăm decizia partidului care a făcut propunerea”, a spus liderul social-democraților.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×