Dan Barna anunță susținerea pentru guvernul Cîțu și îndeamnă clasa politică la responsabilitate, în contextul epidemiei de coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 18:39
Dan Barna anunță susținerea pentru guvernul Cîțu și îndeamnă clasa politică la responsabilitate, în contextul epidemiei de coronavirus
Dan Barna anunță susținerea pentru guvernul Cîțu și îndeamnă clasa politică la responsabilitate, în contextul epidemiei de coronavirus *foto: facebook

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru gestionarea crizei de sănătate produse de coronavirus în țară. Astfel, Barna cere partidelor parlamentare să voteze guvernul Florin Cîțu, chiar dacă el și partidul său au anumite rezerve cu privire la anumiți miniștri propuși de liberali.

Dan Barna susține că trebuie votat guvernul Cîțu, dată fiind epidemia de coronavirus

Preşedintele USR și-a exprimat opinia pe facebook, acolo unde a vorbit despre faptul că trebuie să ieșim din criza politică, în perspectiva unei crize de sănătate cauzate de virusul covid-19:

„România are nevoie de un guvern stabil. Suprapunerea unei crize politice peste o iminentă criză de sănătate publică riscă să reducă la cote periculoase încrederea cetăţenilor în stat.

Trebuie să punem rapid punct crizei politice, instalând un guvern cu puteri depline care să poată să gestioneze cu responsabilitate şi autoritate situaţia generată de răspândirea coronavirusului. Aceasta este astăzi preocuparea principală a fiecărui român”, a scris Dan Barna pe Facebook.

USR are „rezerve” față de unii dintre miniștrii guvernului Cîțu

Liderul USR susține că partidul său va susține guvernul Florin Cîțu din responsabilitate:

„Da, avem în continuare rezerve faţă de unii dintre membrii cabinetului propus de Florin Cîţu. Da, credem că programul de guvernare poate fi mai bun şi nu, nu am renunţat la niciunul dintre proiectele noastre. Însă a fi politician responsabil înseamnă şi să ai capacitatea de a înţelege la timp priorităţile cetăţenilor. Iar prioritatea numărul unu astăzi este sănătatea publică”, a adăugat Barna.

Cel de-al 15-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România, la o femeie de 70 de ani din județul Mureș. În ţara noastră, nu mai puțin de 12.734 de persoane se află în auto-izolare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise. În acelaşi timp, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane sunt interzise.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×