Toți jurnaliștii prezenți în ultimele zile la sediul PNL, la Parlament sau la Cotroceni vor fi testați pentru coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 14:20
Toți jurnaliștii prezenți în ultimele zile la sediul PNL, la Parlament sau la Cotroceni vor fi testați pentru coronavirus
Președintele PNL, Ludovic Orban/ Foto: Hepta

PNL a transmis presei că vor fi  testați toți jurnaliștii care au venit la sediul central al partidului în ultimele zile. Aceștia vor  fi testați și li se recomandă să intre în izolare. Măsura îi vizează și pe cei care au fost la Palatul Parlamentului sau Palatul Cotroceni.

Jurnaliștii să se ferească de politicieni

Decizia a fost luată după ce s-a descoperit că senatorul PNL Vergil Chițac este bolnav cu COVID-19 și există posibilitatea să fi contaminat membri ai Guvernului și parlamentari

Deja s-au prelevat probe de la jurnaliștii prezenți la conferința de presă în care premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Victor Costache, au anunțat că sunt suspecți și că se vor autoizola.

În cazul jurnaliştilor care NU sunt acum la Parlament, vă recomandăm autoizolarea. NU vă deplasaţi spre Guvern sau Parlament! Se vor recolta probe de la domiciliu pentru jurnalişti care au fost la evenimentele de la Parlament, Guvern, Cotroceni”, se arată în comunicatul PNL.

PNL a început să redacteze o listă cu jurnaliștii prezenți la evenimentele recente ale PNL și Guvernului.

Orban, în autoizolare

Ludovic Orban a anunțat că a intrat în contact cu o persoană cu coronavirus într-o sală plină cu ziariști, la cinci zile după ce s-a întâlnit cu cel care ar fi putut să-l infecteze și el. Dacă primul-ministru a luat boala de la Vergil Chițac, crește numărul demnitarilor care ar fi putut să se infecteze și ei cu posibile consecințe grave.

Senatorul Vergil Chițac a venit luni la Parlament unde a participat la ședința Biroului Politic Național al PNL, alături de membrii conducerii partidului și membri ai Guvernului, la care se adaugă și senatorii liberali.

Într-un scenariu sumbru, Chițac ar fi putut contamina mai multe persoane, mulți dintre ei având calitatea de parlamentar. Chiar dacă nu manifestă simptomele bolii, ei pot fi contagioși în perioada de incubație astfel că este pobibil ca boala să fi afectat atât Guvernul, cât și Parlamentul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×