Tot ce trebuie să ştii despre examenul de rezidenţiat! Are loc astăzi, iar rezultatele se vor afişa miercuri, 11 decembrie

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/12/2019, 08:59
Tot ce trebuie să ştii despre examenul de rezidenţiat! Are loc astăzi, iar rezultatele se vor afişa miercuri, 11 decembrie GALERIE FOTO
Rezultatele examenului de rezidențiat vor fi afișate pe 11 decembrie. Sursa foto - facebook

Tot ce trebuie să ştii despre examenul de rezidenţiat găsești în materialul următor. În primul rând, examenul de Rezidențiat 2019 este organizat de Ministerul Sănătății. Atenție! Pentru această testare finală sunt scoase la concurs aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire, și anume medicină, medicină dentară și farmacie.

Tot ce trebuie să ştii despre examenul de rezidenţiat!

Nu este deloc un examen ușor și numărul candidaților arată din plin lucrul acesta. Astfel, în sesiunea din 8 decembrie 2019 a examenului de Rezidențiat au depus dosarele pentru participare la concurs un număr de 8 876 tineri absolvenți ai universităților de medicină și farmacie.

Dintre ei 6283 se luptă pentru medicină, 1740 pentru medicină dentară și 853 pentru farmacie. Cifrele sunt oficiale și au fost anunțate chiar de Ministerul Sănătății. Există un alt amănunt interesant de care trebuie ținut cont neapărat.

Are loc astăzi, iar rezultatele se vor afişa miercuri, 11 decembrie

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare. Astfel, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara sunt orașele în care se desfășoară rezidențiatul. Indiferent de centrul în care te afli, testarea are loc după aceeași metodologie.

Trebuie să mai știi că ai la dispoziție 4 ore să rezolvi tot ceea ce ți se solicită. Examenul are loc sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Concret, anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire.

Sunt 3.960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiției și MAI). Interesant este că pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

“Cele 6 centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, dar și pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți. Am cerut ca acest concurs să se desfășoare în spiritul corectitudinii și al transparenței, principiile acestei guvernări.

Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului. Dar, în condițiile în care resursa umană este deficitară căutăm soluții ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși.

Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătății”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×