Top 10 seriale Netflix pe care trebuie să le urmărești în ianuarie 2020

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 11:47
Top 10 seriale Netflix pe care trebuie să le urmărești în ianuarie 2020
Dracula, printre serialele lansate de Netflix în ianuarie 2020. FANATIK îți propune un top 10 al celor mai noi producții pe care să le „devorezi” la început de an. Sursa foto: Netflx.com

Anul nou vine cu vești cât se poate de bune pentru fanii Netflix. Celebra platformă de streaming se îmbogățește cu nenumărate producții proprii care vor fi cu siguranță pe placul tuturor abonaților. Știm că ești nerăbdător să afli ce surprize te așteaptă, așa că ți-am pregătit un top al celor mai promițătoare seriale care să îți umple weekend-urile (dacă nu chiar și săptămânile) din ianuarie 2020.

Zece seriale Netflix pe care nu trebuie să le ratezi în ianuarie 2020

Sarcina nu a fost deloc ușoară, pentru că Netflix pune la dispoziția utilizatorilor săi peste o sută de titluri noi, numai bune de „devorat”.  Fie că vei alege să urmărești resuscitarea unui personaj care a adus de-a lungul timpului mii și mii de turiști în țara noastră sau ești în căutarea unei povești mai „siropoase”, un lucru e cert: serviciul de streaming american are grijă să nu te plictisești deloc.

La fel de interesantă este și revenirea unuia dintre cele mai interesante și sensibile seriale lansate de Netflix în 2019. Dacă ești fanul producțiilor cu zei și supereroi, nu trebuie să ratezi nici Ragnarok, proiect scandinav care te va introduce într-o lume cu totul și cu totul specială. Dar să nu o mai lungim mult cu vorba. Ai mai jos topul 10 al celor mai așteptate seriale din 2020, așa că nu ne rămâne decât să îți dorim Spor la Vizionat!

10. Thieves of the Wood/ Hoții din pădure

Această producție lansată pe data de 2 ianuarie aduce în prim-plan un Robin Hood flamand. Chiar dacă mulți sunt de părere că serialul pierde puncte importante când vine vorba de originalitate din cauza asemănărilor izbitoare cu celebra legendă a justițiarului care fura de la bogați pentru a-i ajuta pe sărmani, el merită încercat, întrucât propune o poveste mult mai ancorată în realitate.

Vă vine sau nu să credeți, Jan de Lichte (Matteo Simoni), protagonistul nostru, a existat în viața reală și, după o răfuială cu legea care a fost cât pe ce să-l coste scump, a devenit bandit. Astfel, a reușit să devină un nume important în revolta săracilor împotriva aristocraţiei corupte din Belgia secolului XVIII.

9. AJ and the Queen/ AJ și regina

În acest serial extrem de îndrăzneț îl veți vedea pe RUPAUL, cunoscut mai ales în comunitatea trans datorită reality show-ului  RuPaul’s Drag Race în rolul lui Ruby Red, un travestit ce se apropie încet, dar sigur de vârsta a treia. Povestea se concentrează pe relația de prietenie dintre acesta și  AJ (Izzy G), o fată de nouă ani rămasă orfană. Veți afla din 10 ianuarie cum vor reuși cei doi să facă față tuturor diferențelor de vârstă, rasă și personalitate.

8. Sex Education: Sezonul 2

Dacă am face un top al celor mai bune seriale din 2019, Sex Education s-ar afla cu siguranță la loc de cinste. Nu pentru Gillian Anderson, al cărei personaj – o psiholoagă ce nu are nicio problemă să abordeze împreună cu fiul adolescent (şi virgin pe deasupra) cele mai incomode subiecte sexuale, ci mai degrabă pentru adevăratele staruri ale serialului, Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Emma Mackey şi Connor Swindells.

Personajele lor ne demonstrează cu vârf și îndesat cât de complexă poate fi adolescenţa. Noul sezon al serialului care urmărește peripețiile complicate (și de cele mai multe ori amuzante) ale elevilor de liceu va avea premiera pe 17 ianuarie.

7. October Faction

Bazat pe seria de benzi desenate cu același nume, acest serial prezintă aventurile vânătorilor de monştri Fred şi Deloris Allen, care spun stop aventurilor globale pentru a reveni, împreună cu copiii adolescenţi, în orăşelul natal. Din 23 ianuarie vom urmări încercările disperate ale  familiei de a-şi ascunde trecutul supranatural, descoperind în acelaşi timp că noul lor cămin nu este deloc lipsit de provocări.

6. Family Reunion: Part 2/Familia McKellan: Partea 2

Din 20 ianuarie vom urmări sezonul doi al sitcomului care s-a bucurat de succes în rândul fanilor Netflix, chiar dacă la prima vedere pare o producție ușurică. Scopul principal al serialului şi implicit al celor trei generaţii ale familiei McKellan este, într-adevăr, să stârnească amuzamentul, însă personajele nu se sfiesc să atingă din când în când și subiecte cât se poate de relevante. Spre exemplu, în finalul primei părți am aflat cât de grea a fost lupta afroamericanilor pentru a eradica sclavia și a contracara rasismul.

5.  Spinning Out/Patinând prin viaţă

Lansat chiar în prima zi a anului nou, acest serial ne-o readuce pe Kaya Scodelario, cunoscută pentru interpretarea din horror-ul Crawl, într-un alt rol dificil. De data aceasta, frumoasa actriță îi dă viață unei patinatoare ce visează la o carieră olimpică.

Deşi patinatul este pentru ea la fel de important ca respiratul (după cum ne dezvăluie încă din trailer), o traumă din trecut face ca fiecare ieşire pe gheaţă să vină la pachet cu un consum psihologic uriaș. La un moment dat, Kat înțelege că  nu poate câştiga o medalie de una singură şi, în momentul în care intră în scenă un patinator aflat în căutarea unei partenere pentru competiţiile de perechi, eroina noastră simte că norocul îi surâde în sfârșit.

4. Ares

Producția olandeză ce va avea premiera pe 17 ianuarie urmărește aventurile unei studente ambiţioase care intră într-un club exclusivist din Amsterdam și sacrificiile uriașe pe care aceasta este dispusă să le facă din dorința de a se integra. Faptul că Ares este promovat drept un horror psihologic, ne face să credem că protagonista va avea parte de experiențe care mai de care mai sinistre.

3. Ragnarok

Pentru moment nu se știu foarte multe detalii despre acest serial norvegian a cărui lansare este programată pe data de 31 ianuarie. Un teaser misterios trezește, însă, interesul, mai ales că scenariul pare să abordeze îndeaproape efectele încălzirii globale.

Doi adolescenţi ajung în orăşelul Edda, ai cărui locuitori sunt afectaţi de fenomene meteorologice misterioase. Mulțumită lui Thor, cunoaștem sensul cuvântului Ragnarok în mitologia nordică, prin urmare suntem foarte curioşi cine se va încumeta să oprească apocalipsa, după cum sugerează sinopsisul oficial.

2. Messiah/Mesia

Lansat pe 1 ianuarie, serialul pare promițător, mai ales că aduce în discuție o temă religioasă foarte relevantă. Povestea oferă noi dimensiuni ale celebrului mit biblic: apariţia unui bărbat care pretinde a fi Mesia, reuşind cu miracolele sale să-şi atragă adepţi în întreaga lume.

Este pus, însă, sub semnul întrebării de o agentă CIA (Michelle Monaghan), care nu ştie ce ar prefera: să aibă de-a face cu un escroc sau cu adevăratul Mesia. Evident, pe cât de uşor e să atragi publicul cu un subiect supranatural, pe atât de uşor e să-l dezamăgeşti, așa că Netflix își asumă un risc uriaș cu această producție îndrăzneață.

1. Dracula

Această miniserie de trei episoade a câte 90 de minute fiecare ni-l readuce în prim-plan pe celebrul personaj care a atras de-a lungul timpului mii și mii de turiști în țara noastră. Chiar dacă unele părţi vor fi neplăcut de familiare celor ce au văzut filmul lui Coppola din 1992 (de exemplu sosirea lui Jonathan Harker în castelul lui Dracula), serialul reușește să se sincronizeze cu aşteptările moderne ale publicului.

Ne bucurăm, de exemplu, de prezența unui impresionant personaj feminin, sora Agatha (Dolly Wells), o călugăriţă atee a cărei minte cercetătoare intuieşte orice slăbiciune a vampirului interpretat de danezul Claes Bang, devenit celebru în întreaga lume pentru filmul The Square, câștigător al trofeului Palme d’Or în urmă cu doi ani.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×