Toate leșurile de oi scoase din epava scufundată în Portul Midia! Anunț oficial al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 16:26
Toate leșurile de oi scoase din epava scufundată în Portul Midia! Anunț oficial al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa GALERIE FOTO
Nava în care se aflau oile. Sursa foto - AFP / AFP / Profimedia

Toate leșurile de oi au fost scoase din epava scufundată în Portul Midia! Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanți ai Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa.

Toate leșurile de oi scoase din epava scufundată în Portul Midia!

„Astăzi, 12 martie 2020, a fost finalizată operaţiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu şi sub supravegherea instituţiilor abilitate ale statului.

În cursul acestei zile vor pleca spre neutralizare ultimele transporturi de animale”, au transmis oameni din Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Anunț oficial al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa

De remarcat că operaţiunea de scoatere a cadavrelor de oi din corpul navei a durat două săptămâni.

Vă readucem aminte că nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale.

Dintre acestea, 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii De asemenea, s-a reușit salvarea întregului echipaj.

Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operaţiunile de scoatere a navei scufundate în şenalul Portului Midia a început pe 14 ianuarie şi s-a încheiat pe 25 februarie, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.

Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, şenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricţiile în ceea ce priveşte navigaţia în condiţii de siguranţă în zona Midia

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×