Tragedie în Ialomița! A murit în casa mistuită de flăcări

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 12:49
Tragedie în Ialomița! A murit în casa mistuită de flăcări GALERIE FOTO
O femeie și-a pierdut viața în satul Moldoveni. Sursa foto - obiectiv.net

Tragedie în județul Ialomița, mai exact în satul Moldoveni! O femeie în vârstă de 87 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu puternic izbucnit în toiul nopții. Casa în care locuia aceasta a ars aproape din temelii.

Tragedie în Ialomița!

Conform obiectiv.net, la locul intervenției s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 11 subofițeri.

Trebuie specificat că în momentul în care au ajuns echipajele de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la locuință. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea focului, acesta fiind lichidat spre dimineață.

A murit în casa mistuită de flăcări

Din păcate, în urma incendiului mama proprietarei, în vârstă de 87 ani și-a pierdut viața. Aceasta a fost găsită fără suflare la sosirea forțelor de intervenție. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

De asemenea au mai ars mobilier și mai multe bunuri din camera unde locuia persoana decedată. Echipajul SMURD a acordat prim ajutor medical proprietarei casei, o femeie în vârstă de 53 ani.

Aceasta a suferit un atac de panică, ulterior femeia refuzând transportul la spital.

Din incendiu au fost salvate 3 animale de companie, mai exact 3 căței care se aflau într-o anexă lângă casă în momentul în care focul a curpins totul. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un coș de fum amplasat sau neprotejat față de materiale combustibile.

Pompierii recomandă cetăţenilor adoptarea unor măsuri ferme pentru prevenirea incendiilor care pot lăsa familii pe drumuri sau îndoliate în toiul iernii. Astfel, trebuie știut că verificarea, curăţarea şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată.

Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor. Mai mult de atât, în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere. În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×