Avertizare Ro Alert după ce un incendiu a avut loc la Fabrica de Electromontaje din București

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 19:28
Avertizare Ro Alert după ce un incendiu a avut loc la Fabrica de Electromontaje din București
Incendiu la Fabrica de Electromontaje. Avertizare din partea Ro Alert *foto: ISU București

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara într-o hală de 2.500 de metri pătrați din sectorul 3 din București. Incendiul se manifestă la Fabrica de Electromontaje, acolo unde un arde un bazin cu zinc și cu alte substanțe chimice.

Pompierii au trimis un echipaj pentru a stabili cât de toxic este fumul. A fost trimisa o autospecială de stingere cu azot, arată informațiile de la ISU, care a trimis și o avertizare Ro Alert.

Avertizare RO Alert după un incendiu care a avut loc la Fabrica de Electromontaje

Secretarul de stat din partea MAI, Raed Arafat, a explicat cum decurge intervenția: „Este un incendiu care implică mai multe substanțe chimice, printre care este și zinc. Incendiul nu poate fi stins direct cu apă, deci trebuie stins și cu alte substanțe, cum ar fi azotul. Va veni și un sprijin de la Prahova, cu o autospecială cu substanța respectivă.

Din fericire suprafață incendiată nu este mare. Sfatul nostru către oameni este să stea în casă și să închidă ferestrele. Nu este motiv de panică, iar noi sperăm ca în cât mai scurt timp ca situația să intre sub control”, a spus Arafat la Digi 24.

Bucureștenii care locuiesc sau muncesc în zonă au primit pe telefoanele mobile o avertizare din partea sistemului RO Alert:

„Incendiu major produs în București, Sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaje, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție. ISU București Ilfov”, se arată în avertizare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×