Medic băcăuan verificat de autorități! Doctorul pretindea 50 de lei pentru testul de coronavirus

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
12/03/2020, 14:12
Medic băcăuan verificat de autorități! Doctorul pretindea 50 de lei pentru testul de coronavirusGALERIE FOTO
Un medic din Bacău este acuyat că solicită bani pentru teste coronavirus. Sursa foto - IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Medic de familie băcăuan verificat de autorități! Mai exact, doctorul şi-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienţii din comuna Huruieşti.

Medic băcăuan verificat de autorități!

Toate bune și frumoase doar că pentru o consultaţie şi o spirometrie pulmonară fiecare pacient trebuia să scoată din buzunar 50 de lei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Nu a mai durat mult până când conducerea DSP Bacău a aflat de ce petrece. Aceştia au luat la cunoştinţă de situaţie şi au anunţat că vor face un control la cabinetul medical al doctorului.

Doctorul pretindea 50 de lei pentru testul de coronavirus

Alin Năstasă, directorul DSP Bacău, a declarat pentru Mediafax că testele de coronavirus se fac doar în spitalele acreditate şi dacă se confirmă că medicul ia bani pentru teste de coronavirus, va dispune cele mai drastice măsuri

Conform celor spuse de medic, oamenii înţeleg greşit ideea că termoscanerul depistează coronavirusul, iar el îl foloseşte doar pentru a depista dacă există risc de o formă gripală.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătăţii care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală.

În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu şi atunci am achiziţionat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-şi ia termoscaner şi are voie să-şi pună un tarif”, a declarat medicul Răzvan Mihai Oancea, pentru sursa citată

„Cine vrea şi are vreo teamă că e suspect de coronavirus, măsoară temperatura, face o spirometrie pulmonară şi în caz de depistăm ceva, anunţăm DSP pentru a lua măsuri”, a transmis Oancea.

De altfel, medicul şi-a afişat pe uşa cabinetului chiar şi planul tarifar. Pentru o termoscanare şi pentru o spirometrie, pacienţii sunt nevoiţi să scoată din buzunar 50 de lei.

„Această chestie ar trebui încurajată. Tariful este de bun-simţ, pentru a-mi amortiza investiţia. Nu vrea nimeni să se îmbogăţească.

Legal am voie să fac asta, orice aparat medical şi consult în afara contractului cadru, este cu tarif. Eu o consider o măsură bună pentru pacienţi pentru că mai linişteşte lumea şi mai evită panica”, a mai declarat medicul

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×