Ministrul Sănătății, vești bune despre românii cu coronavirus: „Toate sunt forme ușoare, nu sunt pacienți intubați”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 20:50
Ministrul Sănătății, vești bune despre românii cu coronavirus: „Toate sunt forme ușoare, nu sunt pacienți intubați”
Ministrul Sănătății, vești bune despre românii cu coronavirus: "Toate sunt forme ușoare, nu sunt pacienți intubați".Sursa foto: Hepta

Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat, în cadrul ședinței de Guvern de marți seara, că românii cu coronavirus sunt într-o stare bună și niciunul nu a fost intubat.

Ministrul Sănătății, vești despre românii cu coronavirus

În cadrul ședinței de Guvern, de marți seara, ministrul Sănătății a prezentat starea românilor infectați cu COVID-19, declarând că aceștia au forme ușoare ale bolii, astfel că nu a fost nevoie de intubare.

Trebuie precizat însă că declarațiile lui Costache au fost făcute înainte de confirmarea a alte trei cazuri de coronavirus, la trei români aflați în carantină la Arad, după ce au fost opriți de vameși după întoarcerea în țară.

Ministrul Sănătății a dat detalii despre persoanele infectate cu noul coronavirus, unele confirmate chiar azi.

„Din cei 20 internați toate sunt forme ușoare, nu sunt poacienți intubați. Sunt 10 persoane în carantină 1011 izolați la domiciliu.

România va intra într-o nouă etapă

Avem o bază de date interactivă a Minsterului Sănătății și putem actualiza stocurile de măști, biocid, materiale, în timp real”, a spus Costache, la finalul ședinței Executivului.

După ședința de Guvern, bilanțul persoanelor din România infectate cu noul coronavirus a crescut la 28. În aceste condiții, țara noastră va trece la faza 2.

„Faza doi este faza de transmitere sporadică în comunitate, dar suntem departe de Germania, Franța, Spania Italia, Coreea de Sud. Avem 25 de pacienți diagnosticați, 5 vindecați cu tratament antiretroviral, un tratament inovativ”, a declarat Victor Costache.

În plus, ministrul Sănătății a spus că „ne pregătim pentru o trecere în scenariul 3 sau 4 și e important să fim pregătiți”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×