Theodor Paleologu, acuze dure în preajma alegerilor prezidențiale! „Un tur doi Dăncilă–Iohannis, o ruşine pentru România”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 09:25
Theodor Paleologu, acuze dure în preajma alegerilor prezidențiale! „Un tur doi Dăncilă–Iohannis, o ruşine pentru România” GALERIE FOTO
Theodor Paleologu ar fi vrut ca maghiarii să-l susțină pe el. Sursa foto - facebook

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale nu a stat pe gânduri și a acuzat dur în preajma scrutinului prin care va fi desemnat președintele! Acesta consideră că un tur doi Iohannis-Dăncilă ar fi ”o ruşine” pentru România, precizând că UDMR nu trebuia să prezinte un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. ”Nu cumva aţi avea mai multă influenţă asupra politicii româneşti necandidând?”, i-a spus Paleologu candidatului UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor.

Theodor Paleologu, acuze dure în preajma alegerilor prezidențiale!

Kelemen Hunor s-a apărat și spune că era necesară prezenţa unui candidat maghiar pentru a avea un program dedicat acestei minorităţi. “Practic, imobilizând 5-6 la sută, comunitatea maghiară nu poate susţine intrarea în turul doi a unui candidat pentru care ar avea simpatie. În felul acesta riscăm să ne trezim cu un tur doi Iohannis-Dăncilă, care este o ruşine pentru România.

Nu cred că ambiţia dumneavoastră este să demonstraţi că românii sunt proşti. Un tur doi Iohannis-Dăncilă este lamentabil şi ruşinos pentru inteligenţa românească. Mi-aş dori ca domnul Kelemen să favorizeze o situaţie în care să avem cu adevărat ceva nou“, i-a spus Paleologu liderului UDMR Kelemen Hunor. Acesta nu s-a oprit aici și i-a mai transmis lui Hunor că dacă UDMR vrea să nu mai pierdem următorii cinci ani, atunci el trebuie susținut din start.

Theodor Paleologu, acuze dure în preajma alegerilor prezidențiale! Paleologu
Theodor Paleologu candidează la alegeri din partea PMP. Sursa foto – facebook

„Un tur doi Dăncilă–Iohannis, o ruşine pentru România”

“E cam târziu. Nu există să nu avem un candidat, indiferent cine e acela. Niciun candidat nu are un proiect pentru comunitatea maghiară. Sunteţi cel mai curajos candidat să veniţi cu un proiect pentru comunitatea maghiară. Noi doi suntem cei mai relaxaţi candidaţi în acest moment, dar şi cei mai curajoşi“, a afirmat Kelemen Hunor.

Theodor Paleologu a mers chiar mai departe și a adăugat că maghiarii au aceleaşi probleme ca şi românii, respectiv educaţia proastă, infrastructura mizerabilă şi un sistem de sănătate dezastruos. “Identitatea etnică maghiară e păstrată, nu e în pericol. Marile dureri ale comunităţii maghiare sunt aceleaşi ca ale noastre. Recomandaţi-mi un consilier la Cotroceni şi o să vedeţi că sunt om de dialog şi sensibil la problemele minorităţilor“. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×