Kelemen Hunor a vorbit despre Catalonia şi Ţinutul Secuiesc! Ce a declarat presedintele UDMR

Filon Stan   
în Hotnews
08/10/2017, 00:03
Kelemen Hunor a vorbit despre Catalonia şi Ţinutul Secuiesc! Ce a declarat presedintele UDMR

„Nu sunt similitudini între Catalonia şi Ţinutul Secuiesc”. Declaraţia aparţine preşedintelui Uniunii Democrate a Maghiarilor din România(UDMR), Kelemen Hunor, care consideră că situaţia din Spania privind eventuala independenţă a Cataloniei nu se poate regăsi în România.

Kelemen Hunor a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Arad dacă din punctul său de vedere există similitudini între situaţia regiunii Catalonia şi Ţinutul Secuisc, acesta considerând că nu există. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

„Catalonia şi Ţinutul Secuiesc nu au nimic în comun”

„Cei din Catalogia niciodată nu au spus şi nu au acceptat că ar fi o minoritate. Ei nu au ţară de origine, ei se consideră o naţiune. Maghiarii din România, indiferent ce au propus, autonomie culturală sau autonomie regională, orice deziderat în 27 de ani a fost formulat în interiorul statului român. Niciodată nu am pronunţat segregaţionism sau separatism”, a spus Kelemen Hunor, potrivit News.ro.

El a adăugat că UDMR a apelat tot timpul la „mijloace parlamentare, mijloacele legislative şi dialog” în încercarea de a obţine „acele drepturi şi deziderate de care maghiarii au nevoie ca să rămână pe pământul natal şi ca să îşi păstreze identitatea”.

„Deci nu există nicio similitudine (cu regiunea Catalonia – n.r.). Sigur, eu nu pot să opresc pe nimeni să vorbească ceea ce doreşte, e dreptul constituţional al fiecăruia să se facă de râs singur, aici nu putem să dăm noi o mână de ajutor”, a mai spus Kelemen Hunor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×