Tensiuni în PSD, după ce Marcel Ciolacu a mers la congresul Pro România, în ciuda opoziției lui Tudose și Manda

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 14:52
Tensiuni în PSD, după ce Marcel Ciolacu a mers la congresul Pro România, în ciuda opoziției lui Tudose și Manda
Marcel Ciolacu, prezent pe scenă la Congresul Pro România *foto: captură facebook

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, a organizat duminică, la Palatul Parlamentului, Convenția anuală a partidului. Pro România a avut parte de invitați de marcă, printre care s-a numărat și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sau primarul Capitalei, Gabriela Firea. Faptul că Ciolacu a acceptat însă invitația de a merge la Pro România nu a picat bine mai multor lideri din partid, printre care se numără europarlamentarii Mihai Tudose, recent întors în PSD, sau Claudiu Manda.

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, invitați de seamă la convenția Pro România

Prima dintre cei doi care a urcat pe scenă a fost primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea le-a urmat candidatului ALDE și Pro România la prezidențiale, Mircea Diaconu și fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Chiar dacă în trecut s-a aflat pe poziții divergente cu Ponta, acum edilul Bucureștiului l-a lăudat pe fostul său coleg de partid, pe care l-a numit „cel mai performant premier al României în ultimii ani”. De asemenea, ea a făcut mai multe aluzii la faptul că ar putea fi dată afară din PSD pentru că a apărut la convenția Pro România.

„Îi mulțumesc lui Victor Ponta pentru faptul că are viziune, așa cum acum câțiva ani a întins o mână bucureștenilor și ne-a susținut, sunt convinsă că și acum va înțelege că doar noi vom reuși să modernizăm Bucureștiul. București are nevoie să mergem împreună, pe același drum”, a spus Firea, către Ponta.

Între timp, în sala unde a avut loc convenția și-a făcut apariția și Marcel Ciolacu. Acesta a urmat pe scenă liderului DEMOS, Claudiu Crăciun.

Discursul lui Marcel Ciolacu, la convenția Pro România

Ciolacu a vorbit despre nevoia de unitate a stângii, în urmărirea unui interes cu adevărat național. De asemenea, a avut un îndemn pentru membrii Pro România, „Hai, treceți odată acasă!”

„Eu zic că deja au venit vremuri mai bune pentru PSD, cu tot efortul pe care încerc să îl fac împreună cu colegii mei, pentru normalitate, fără excluderi și suspendări. Dragi colegi, împreună suntem toți de stânga, fără să deranjez pe nimeni eu sunt PSD-ist, nu mi-e rușine să o spun, și voi rămâne un PSD-ist, indiferent de ce s-a întâmplat în interiorul partidului în ultimii ani.

PSD, ori de câte ori i s-a cântat Prohodul a ieșit mai întărit. Decizia o să vă aparțină dumneavoastră, luați-o după ce vorbiți și cu vecinii, și cu prietenii. Lăsați ura, lăsați apa să treacă și haideți să vedem interesul românilor și interesul național, nu al lui Gabi Oprea, ci realul interes. Să scăpăm odată de această dreaptă iresponsabilă”, a spus actualul președinte interimar al PSD.

Convenţia Anuală Pro România #ŢinemCuRomânia

Posted by Victor Ponta on Sunday, February 16, 2020

Marcel Ciolacu a mers la convenția Pro România, în ciuda opiniilor lui Tudose și Manda

Surse politice au confirmat pentru Mediafax faptul că prezența lui Marcel Ciolacu la întâlnirea Pro România a fost întâmpinată cu multe opinii negative de către europarlamentarii Claudiu Manda și Mihai Tudose. Cei doi sunt liderii campaniei pentru locale ai PSD și cunoscuți adversari ai lui Victor Ponta.

Mai mult, fostul premier Mihai Tudose a fost chiar huiduit de către foștii colegi de la Pro România, în momentul în care a fost numit un premier bun de către Ciolacu:

„Nu am nicio problemă să spun că şi Corina Creţu a fost un comisar bun din partea PSD. Şi Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun (n.r. – în sală se aud nemulţumiri, huiduieli.). Vă înţeleg, aţi muncit pentru ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Şi eu am muncit pentru ca doamna Corina Creţu să ajungă comisar. Astea sunt situaţiile pe care trebuie să le acceptăm. Ştiu că nu vă convine dar Mihai Tudose chiar a fost un premier bun. Şi Victor Ponta a fost un premier bun”, a declarat Ciolacu, la convenția Pro România.

Rămâne de văzut ce reacții au stârnit în sânul PSD prezența lui Ciolacu la convenția Pro România. Ce-i drept, faptul că și liderii ALDE au fost la această întâlnire arată faptul că partidele opuse PNL-ul se raliază înainte de alegerile locale și parlamentare din 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×