Gabriela Firea nu dă înapoi și susține că a fost „sabotată industrial” de către ELCEN

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 18:23
Gabriela Firea nu dă înapoi și susține că a fost „sabotată industrial” de către ELCEN
Gabriela Firea nu dă înapoi și susține că a fost „sabotată industrial” de către ELCEN *foto: facebook Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, își menține în continuare opinia cu privire la avariile care au avut loc în sectoarele 2 și 3 în acest weekend. Astfel, Firea susține că a fost victima unui „sabotaj industrial”, dar îi asigură pe cetățeni că din această seară nu vor mai fi afectați de lipsa apei calde și a căldurii.

Gabriela Firea își menține opinia că a fost victima unui „sabotaj”

Primarul Capitalei susține că știa de mult timp că ar putea să devină victima unui astfel de eveniment și că este sabotată industrial, în vederea alegerilor locale care vor avea loc anul acesta:

„Ne menţinem opinia că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Am fost avertizată cu câtva timp în urmă că se va întâmpla aşa ceva. A fost provocată o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani”, a declarat primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la primărie.

Gabriela Firea a ținut să anunțe faptul că avaria a fost rezolvată și că în această noapte cetățenii nu vor mai fi afectați și vor avea apă caldă şi căldură.

Gabriela Firea, scandal cu ELCEN pe tema „sabotajului” sistemului de termoficare

Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că va depune o plângere penală pentru faptul că sistemul central de termoficare a fost sabotat:

„E un sabotaj în dorința de a lovi în primarul Capitalei ca acesta să fie acuzat de cetățeni că ar fi vinovat de avarie. Nu suntem vinovați. Instanța și cei care vor ancheta vor decide ce riscă (cei responsabili de avarie, n.r). Noi facem (plângere, n.r.) împotriva Elcen, iar conducerea Elcen să afle cine a dat odinul politic pentru acest sabotaj. Pentru că nu mi se pare o întâmplare”, a scris primarul general al Capitalei.

Reprezentanții ELCEN s-au apărat și au arătat că lipsa de investiții a Primăriei a făcut ca această avarie să aibă loc:

„Rețelele de conducte au nevoie de reparații urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acțiuni de imagine, târguri, festivaluri și iepurași, ignorând cu bună știință problemele structurale. Mai mult decât atât, sistemul de termoficare din București riscă să fie compromis iremediabil, pentru că PMB nu își onorează obligațiile de plată pentru agentul termic destinat populației”, a scris ELCEN.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×