Cum a „executat-o” ELCEN pe Gabriela Firea: „PMB cheltuie milioane pe festivaluri și iepurași”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
09/02/2020, 09:05
Cum a „executat-o” ELCEN pe Gabriela Firea: „PMB cheltuie milioane pe festivaluri și iepurași”GALERIE FOTO
Primarul Geeneral al Capitalei, Gabriela Firea a fost taxată de reprezentanții ELCEN. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

ELCEN a „executat-o” pe Gabriela Firea printr-un simplu comunicat de presă în care compania a explicat de ce două sectoare din București au rămas fără apă și căldură. Astfel, reprezentanții firmei au transmis că primarul general al Capitalei încearcă să arunce vina pe compania lor pentru avariile din propria curte.

Cum a „executat-o” ELCEN pe Gabriela Firea!

Mai mult de atât, cei de la ELCEN spun că problemele din Sectoarele 2 și 3 au apărut din cauza rețelei de termoficare aflate în responsabilitatea PMB și nu din cauza creșterii de temperatură.

„În primul rând, este foarte important ca opinia publică să beneficieze de informații corecte, reale, și, mai ales, scoase din sfera oricăror atacuri de natura politică lansate de primarul Municipiului București.

„PMB cheltuie milioane pe festivaluri și iepurași”

Asta pentru a specula anumite momente politice și pentru a deturna, în mod repetat, atenția de la situația gravă în care se află sistemul de termoficare din București din pricina dezinteresului și incompetenței Primăriei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergură socio-economică. Menționăm că orice atac de natură politică pe subiectul termoficării din Capitală nu rezolvă situația, ci o agravează”, se arată în comunicatul ELCEN.

În acest context, ELCEN a prezentat și situația problemelor. ”În urma unei avarii produse vineri seară la ora 22:40 pe rețeaua de termoficare aparținând Termoenergetica aflată în subordinea Primăriei Municipiului Capitalei, a crescut debitul de apă de adaos la aproximativ 1000 de tone/h doar la CTE București Sud, iar presiunea pe conductele de retur a scăzut la un (1) bar, ceea ce a indicat apariția unei spărturi violente pe magistrala de termoficare nr. 2.

Din acel moment, echipele ELCEN, în coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit și au început manevrele tehnice necesare într-o astfel de situație de avarie.

Parametrii agentului termic livrat din CTE București Sud înaintea apariției avariei pe rețeaua de transport exploatată de Termoenergetica s-au menținut constant la valorile solicitate de Termoenergetica prin nota telefonică, respectiv: 97-98 grade C, presiune tur: 4,2-4,3 bar, presiune retur: 1,6- 1,7 bar.

La ora 08:45, în coordonare cu Termoenergetica, în contextul manevrelor tehnice efectuate, a avut loc o creștere tranzitorie de temperatură. Nu au fost variații majore de presiune care ar fi putut genera avarii pe rețea.

Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură, așa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spațiul public.

În ciuda afirmațiilor tendențioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea și a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajații ELCEN, în colaborare cu angajații Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopții și în cursul zilei de astăzi (sâmbătă, n.r.), pentru ca situația să nu scape de sub control”, explică sursa citată.

Mai mult de atât, reprezentanții ELCEN spun că Gabriela Firea omite să sublinieze că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este „în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense”.

„Rețelele de conducte au nevoie de reparații urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acțiuni de imagine, târguri, festivaluri și iepurași, ignorând cu bună știință problemele structurale.

Mai mult decât atât, sistemul de termoficare din București riscă să fie compromis iremediabil, pentru că PMB nu își onorează obligațiile de plată pentru agentul termic destinat populației”, mai precizează Elcen.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×