Gabriela Firea spune adevărul despre dublarea tarifului pentru transportul public. Categoriile care vor beneficia în continuare de gratuitate

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 15:19
Gabriela Firea spune adevărul despre dublarea tarifului pentru transportul public. Categoriile care vor beneficia în continuare de gratuitate
Gabriela Firea spune adevărul despre dublarea tarifului pentru transportul public. Categoriile care vor beneficia în continuare de gratuitate. Sursa foto: Hepta

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a oferit câteva precizări importante despre dublarea tarifului pentru transportul public de călători din București.

Primarul Capitalei pune punct zvonurilor legate de dublarea tarifului pentru transportul public

Prezentă joi la Comandamentul de iarnă de la Municipalitate, Gabriela Firea a declarat că, în ciuda informațiilor apărute în presă, nu intenționează să accepte nicio solicitare din partea STB de dublare a tarifului pentru călătoriile cu transportul public în comun.

Întrebată de jurnaliști despre informația apărută în presă cum că se vor dubla tarifele practicate de STB, Firea a declarat că „nu se pune problema să majorăm tariful pentru transportul public de călători. Am văzut şi eu ştirile.”

În plus, primarul Capitalei a mai declarat că declarația directorului STB a fost scoasă din context, astfel că nici acesta nu ar avea de gând să-i propună dublarea tarifului pentru transportul public, informează Agerpres.

„Domnul director (al STB – n.r.) spune că a făcut o explicaţie mai amplă în cadrul interviului pe care l-a acordat, că s-a scos din context această informaţie, care nu este reală, în sensul în care nu am discutat niciodată să luăm această măsură – dublare sau triplare a costului biletului pentru a circula cu autobuzul, tramvaiul sau cu troleibuzul ori abonamentul. (…)

Prețul unei călătorii va rămâne același

La nivel de contabilitate lucrurile stau aşa cum au fost descrise de către domnul director şi anume preţul real al unui bilet e, spre exemplu, de 6 lei şi se plăteşte 1,3 – 1,5″, a completat Gabriela Firea.

Cu această ocazie, primarul general a reamintit și care sunt categoriile de persoane care beneficiază de transport public gratuit, ori de anumite reduceri legate de acesta.

„Elevii nu plătesc nimic, pensionarii nu plătesc nimic, persoanele cu dizabilităţi, de asemenea, au gratuitate şi sunt şi alte categorii care beneficiază de gratuităţi ori reduceri, e adevărat.

Am văzut şi eu că de două zile se discută intens despre faptul că primarul general Firea acum, pe ultima sută de metri a primului mandat, dă o lovitură de graţie cetăţenilor din Bucureşti şi scumpeşte biletul de autobuz. Nu, nu e adevărat”, a precizat Firea, prezentă joi la Comandamentul de iarnă de la Municipalitate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×