Gabriela Firea a publicat primele imagini cu viitoarele autobuze hibride de la STB. Primul va ajunge în București pe 1 martie

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 19:24
Gabriela Firea a publicat primele imagini cu viitoarele autobuze hibride de la STB. Primul va ajunge în București pe 1 martie
Gabriela Firea a publicat primele imagini cu viitoarele autobuze hibride de la STB *foto: facebook Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se află în plin scandal, atât cu ministrul Economiei, Florin Cîțu, cât și cu cel al Mediului Costel Alexe. Iar cum sondajele de opinie nu arată tocmai favorabil pentru edilul Bucureștilor, Firea caută acum tot felul de tertipuri pentru a își crește șansele la un nou mandat.

Acum Gabriela Firea a publicat pe facebook primele poze cu noul model Mercedes Citaro Hybrid care va intra în flota STB începând cu 1 martie.

Gabriela Firea a publicat primele imagini cu noile autobuze hibride de la STB

Gabriela Firea arată că achiziția celor 130 de autobuze de tip hybrid de la Mercedes Citaro au costat 50 de milioane de euro și va avea garanție pe o perioadă de opt ani:

„Imagini in premiera cu autobuzele hybrid care vor circula in Bucuresti! Interior si exterior. Achiziția noilor autobuze hibrid – Mercedes-Benz Citaro Hybrid este un pas important în diminuarea poluării generate de traficul urban.

Prototipul va reprezenta martisorul pentru Bucuresti, acesta fiind livrat pe data de 1 martie. Din luna mai, Primaria Municipiului Bucuresti va receptiona cate 20 de bucati pe luna, pana in luna noiembrie inclusiv, totalizand un numar de 130 de bucati. Valoarea totala a contactului este de aproximativ 50 de milioane de Euro cu TVA inclus.

Sistemul hibrid compact, adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6, reprezintă o soluție sustenabilă, economică și fiabilă, astfel necesitând o mentenanță similară autobuzelor convenționale. În acest sens, garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000, garanție de tip Full Warranty”, a scris Firea, pe facebook.

#OxigenPentruBucuresti#130autobuzehybrid #MercedesBenz #50MilEuroImagini in premiera cu autobuzele hybrid care vor…

Gepostet von Gabriela Firea am Donnerstag, 30. Januar 2020

Gabriela Firea a cumpărat 400 de autobuze Otokar pentru STB

Nu este prima achiziție de autobuze pe care a făcut-o primarul general Gabriela FIrea în timpul primului său mandate. Cealaltă achiziție, mult mai controversată, a fost făcută pentru 400 de autobuze Otokar.

Pe acestea a plătit aproape 100 de milioane de euro, după cum urmează: 320 autobuze de 12 m la prețul de 238.000 euro/bucata; 50 de autobuze de 10,7 metri la 246.000 euro/bucata și 30 de autobuze de 18 m pentru 364.000 euro/bucata.

Autobuzele turcești au avut însă parte de o imagine proastă întrucât s-au stricat extrem de des.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×