Teatrul Bulandra, dezmințire legată de Alexandru Darie! „Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic”

Alex Năstase   
în Stiri mondene
19/09/2019, 16:52
Teatrul Bulandra, dezmințire legată de Alexandru Darie! „Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic” GALERIE FOTO
Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani. Sursa foto - facebook

Teatrul Bulandra a ținut să facă o dezmințire legată de Alexandru Darie! Astfel, conducerea a ofetit câteva precizări despre boala de care a suferit directorul instituției. Acesta a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu ciroză hepatică, însă nu s-a aflat pe „nicio listă de transplant”, așa cum s-a vehiculat în presă. Și Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a precizat că regizorul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic.

Teatrul Bulandra, dezmințire legată de Alexandru Darie!

„În urma informaţiilor primite de la cele trei centre de transplant hepatic acreditate (Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Sf. Maria Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi) vă comunicăm că domnul Alexandru Darie nu se afla înscris în Registrul Naţional de Transplant în vederea efectuării unui transplant hepatic”, se arată într-un comunicat ANT

„De asemenea, conform datelor furnizate de Spitalul Clinic “Sfânta Maria” din Bucureşti, precizăm că domnul Alexandru Darie nu a fost înscris în Registrul Naţional de Transplant pe lista de aşteptare pentru transplant pulmonar”, mai arată aceeaşi sursă. … „Diagnosticat în anul 2016, de conf. dr. Tudor Nicolae, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, a continuat să lucreze și să trăiască în condiții de absolută normalitate și a reușit să finalizeze supraproducția Coriolanus”, a transmis instituția pe care Alexandru Darie a condus-o din 2002.

Teatrul Bulandra, dezmințire legată de Alexandru Darie! Alexandru Darie
Alexandru Darie era internat la Institutul Clinic Fundeni. Sursa foto – facebook

Lămuriri suplimentare despre boala de care a suferit Alexandru Darie

Mai mult de atât, cei de la Teatrul Bulandra au spus că regizorul s-a aflat sub tratament în ultimii doi ani, iar „afecțiunea s-a menținut în parametrii ințiali, fără modificări evolutive”. Drept pentru care nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic și nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant Teatrul Bulandra. Precizarea colegilor vine după ce în presă au apărut mai multe informații conform cărora acesta s-ar fi aflat pe lista de transplanturi.

Mai mult de atât și Lucian Mândruță a comentat pe o rețea de socializare că, deși avea mare nevoie de un transplant, regizorul nu a profitat de notorietatea sa pentru a fi ajutat în lupta cu boala. Din păcate, starea lui Alexandru Darie s-a înrăutățit subit și acesta a încetat din viață la doar 60 de ani.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×