Trupul lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra. Va fi înmormântat duminică

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/09/2019, 08:56
Trupul lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra. Va fi înmormântat duminică GALERIE FOTO
Trupul lui Alexandru Darie va fi depus la Teatrul Bulandra. Sursa foto: jurnalbihorean.ro

Trupul neînsuflețit al regizorului Alexandru “Ducu” Darie va fi depus la Teatrul Bulandra, pe care l-a iubit și pe care l-a condus din funcția de director în ultimii 17 ani din viața sa. Fiul legendarului actor Iurie Darie a murit, miercuri, la Institutul Clinic “Fundeni”, la vârsta de 60 de ani și va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu.

Trupul lui Alexandru Darie va fi depus la Teatrul Bulandra

Alexandru Darie va ajunge pentru ultima dată la Teatrul Bulandra vineri, de la ora 20.00, la Sala Liviu Ciulei, unde va rămâne până duminică, la ora 12,00, anunţă Teatrul Bulandra.

″În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunţa ulterior. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13,00, la Cimitirul Bellu”, se arată într-un comunicat transmis miercuri seară de instituţia de cultură.

Trupul lui Alexandru Darie va fi depus la Teatrul Bulandra
Trupul lui Alexandru Darie va fi depus la Teatrul Bulandra. Sursa foto: realitatea.net

Alexandru Darie nu se afla pe nicio listă de transplant

Reprezentanții Teatrului Bulandra au precizat, în comunicat, că Alexandru Darie se lupta de doi ani cu o ciroză hepatică, diagnosticată în stadiu incipient și că nu se afla pe nicio listă de transplant.

“Azi la ora 2 PM a încetat din viaţă după o scurtă şi fulgerătoare suferinţă regizorul Alexandru Darie şi omul care timp de 17 ani a condus Teatrul Bulandra. Spiritul lui creator l-aţi cunoscut şi admirat voi, toţi cei care i-aţi urmărit spectacolele.

Diagnosticat în anul 2016, de conf. dr. Tudor Nicolae, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, a continuat să lucreze şi să trăiască în condiţii de absolută normalitate şi a reuşit să finalizeze supraproducţia Coriolanus. Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant”, precizează reprezentanţii teatrului.

Problemele de sănătate ale regizorului s-au agravat în luna septembrie, după cum precizează foștii săi colegi. Regizorul a prezentat afecţiuni respiratorii care s-au complicat şi au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut şi alte complicaţii, pe fondul unei depresii imunitare şi a instalării sindromului de coagulare intravasculară diseminată.

“S-a aflat sub îngrijirea secţiei de terapie intensivă condusă de doamna profesor doctor Dana Tomescu, unde s-a considerat norocos că a ajuns şi unde a afirmat că nu credea să fie atât de bine. Şi într-adevăr acolo, doamna profesor, echipa de medici, asistente, infirmiere au făcut totul pentru el, la nivelul oricărui alt centru medical din lume, atât pentru menţinerea vieţii cât şi în ultimele clipe, pentru liniştea şi respectul acordat unui suflet care pleacă într-o altă Lume. Le suntem profund recunoscători tuturor pentru că i-au confirmat credinţa că totul în viaţă este despre Oameni şi Umanitatea lor!”, se subliniază în comunicat.

Foștii săi colegi au ales să vorbească de Ducu Darie, omul discret, demn, cu conștiința pură. “A trăit demn, discret şi delicat şi a trăit frumos! A avut forţa interioară să lupte pentru viaţă şi să intre fără frică în moarte, prezent, puternic, înconjurat de iubire, de multă iubire! Ultima piesă pe care o moştenise fără să vrea, dar pe care a înţeles-o atât de bine, era despre moarte, despre lumină şi despre conştiinţa pură.

Alexandru Darie îşi dorea ca lumea să fie mai bună şi o vedea de multe ori mai bună decât era. Preţuia cel mai mult integritatea şi încrederea şi le dorea tuturor să fie mai buni. Vă dorim tuturor să vă amintiţi de el aşa cum noi, cei foarte apropiaţi, l-am văzut în momentul intrării în lumină: strălucitor, împăcat cu tot, indestructibil şi invincibil! Lumină clară!”, se mai afirmă în comunicatul Teatrului Bulandra.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×