Unde va fi înmormântat Alexandru Darie. Fostul regizor nu va fi dus lângă tatăl său, Iurie Darie

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
19/09/2019, 08:32
Unde va fi înmormântat Alexandru Darie. Fostul regizor nu va fi dus lângă tatăl său, Iurie Darie
Alexandru Darie a murit miercuri, la Spitalul Fundeni din Capitală. Suferea de ciroză. Sursa foto: Agerpres

În cursul zilei de miercuri, 18 septembrie, o veste tristă a căzut ca un trăsnet asupra lumii teatrului românesc. S-a stins din viață Alexandru Darie, unul dintre cei mai cunoscuți regizori din țara noastră și managerul Teatrului Bulandra din Capitală. În vârstă de 60 de ani, acesta se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă, iar în ultimele zile a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicație la plămâni.

Alexandru Darie nu va fi înmormântat lângă tatăl său, Iurie Darie

Trupul neînsuflețit al celui alintat Ducu va fi depus vineri la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâme până duminică, pentru ca toți cei care l-au iubit și apreciat să își poată lua rămas bun. De remarcat este faptul că regizorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu și nu lângă tatăl său, marele actor Iurie Darie, după cum s-a presupus inițial. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții instituției de cultură pe care a condus-o vreme de 17 ani.

„În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunţa ulterior. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13,00, la Cimitirul Bellu”, se arată într-un comunciat de presă transmis miercuri seara.

Alexandru Darie va fi înmormântat la cimitirul Bellu. Sursa foto: antena3.ro
Alexandru Darie va fi înmormântat la cimitirul Bellu. Sursa foto: antena3.ro

Teatrul Bulandra, în doliu după moartea marelui regizor Alexandru Darie

Totodată, în respectivul comunicat se subliniază faptul că Alexandru Darie a fost nu doar un regizor extrem de apreciat, cu o carieră încununată de succes, ci și un mare iubitor de teatru, de oameni și de viață, plecând dintre noi exact așa cum a trăit, „demn, discret și elegant”.

A trăit demn, discret şi delicat şi a trăit frumos! A avut forţa interioară să lupte pentru viaţă şi să intre fără frică în moarte, prezent, puternic, înconjurat de iubire, de multă iubire! Ultima piesă pe care o moştenise fără să vrea, dar pe care a înţeles-o atât de bine, era despre moarte, despre lumină şi despre conştiinţa pură. Alexandru Darie îşi dorea ca lumea să fie mai bună şi o vedea de multe ori mai bună decât era. Preţuia cel mai mult integritatea şi încrederea şi le dorea tuturor să fie mai buni. Vă dorim tuturor să vă amintiţi de el aşa cum noi, cei foarte apropiaţi, l-am văzut în momentul intrării în lumină: strălucitor, împăcat cu tot, indestructibil şi invincibil! Lumină clară!”, se afirmă în comunicatul transmis de Teatrul Bulandra.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×