Teama de coronavirus închide și Berăria H! Toate evenimentele rămase din luna martie vor fi reprogramate

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 19:46
Teama de coronavirus închide și Berăria H! Toate evenimentele rămase din luna martie vor fi reprogramate
Berăria H se închide din acest weekend, de teama coronavirusului. Sursa foto: berariah.ro

După ce autorităţile române au anunţat mai multe măsuri în încercarea de a stopa răspândirea rapidă a Covid-19, multe dintre localurile din întreaga țară și-au redus sau chiar suspendat activitatea până cel puțin spre sfârșitul lunii martie, un motiv în plus fiind și acela că oamenii au refuzat să mai petreacă timpul în oraș. De altfel, în ziua în care bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 81, unul dintre cele mai importante locații de acest gen și-a anunțat închiderea pe o perioadă nedeterminată.

Berăria H se închide în acest weekend. Toate evenimentele vor fi reprogramate

Este vorba despre Berăria H, unde mii de oameni obișnuiesc să se adune săptămânal pentru a lua parte la diverse evenimente, fie că vorbim despre concertele artiștilor preferați, spectacole de stand up comedy sau seri de petrecere. Chiar dacă în mesajul publicat pe rețelele de socializare nu se face referire la show-urile programate pentru ultima parte a lunii martie, cel mai probabil acestea au fost amânate, datele urmând să fie anunțate de îndată ce țara noastră va scăpa de amenințarea coronavirusului.

Printre cei care trebuiau să urce pe scena Orașului cu Chef de Viață se numără Azur, Ștefan Bănică Junior, dar și o formație care urma să îi încânte pe toți cei prezenți cu marile hituri ale trupei Queen, printr-un spectacol dedicat memoriei lui Freddie Mercury, fostul solist al legendarei trupe britanice.

Dată fiind situaţia actuală din Bucureşti şi din ţară, vom sta acasă în următoarea perioadă, ca şi voi. Vom reveni aici cu informaţii în funcţie de evoluţia lucrurilor”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook dedicată locației din Capitală.

Mugur Mihăescu, anunț îngrijorător: „ Dacă statul român nu le sprijină în criză, multe baruri și restaurante vor falimenta în 1-3 luni și sute de mii de oameni vor rămâne pe drumuri

Restricțiile impuse de autoritățile române ar putea duce la închiderea multora dintre barurile și restaurantele care funcționează în momentul de față pe teritoriul țării, avertizează Mugur Mihăescu, proprietarul a trei pub-uri din Centrul Vechi al Bucureștiului.

„Garcea”, așa cum este cunoscut publicului larg, datorită îndrăgitului personaj căruia îi dădea viață când făcea parte din grupul de umor Vacanța Mare, susține că în cazul în care statul nu se va implica să sprijine firmele din domeniu, acestea vor trebui să își sisteze definitiv activitatea, lăsând, practic, sute de mii de oameni în imposibilitatea de a-și întreține familiile.

Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni.

Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri.

Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia.

Scaunele sunt goale în perioada asta, așa că poate să vină ANAF și să le ia pe toate. Impozitul specific își avea rostul în condiții normale, când se puteau estima niște încasări ale restaurantelor. Criza va fi una de proporții, cu efecte în cascadă asupra multor domenii din economie, dacă Guvernul, oricare ar fi el, nu va lua măsuri imediate! Lanțul trofic se distruge dacă dispare o singură specie, și așa e și aici.

Nu e vorba doar de HoReCa, pentru că în circuit sunt angrenați producători, transportatori, revânzători și așa mai departe, deci alte sute de mii de oameni, care la rândul lor au familii. Cu ei ce se va întâmpla? E timpul ca acest Guvern să-și dea testul maturității și să arate că este 100% liberal și că sprijină antreprenorul român, care asigură locuri de muncă, astfel încât să trecem împreună peste acest hop al istoriei. Daca va face așa, îl asigur că va rămâne în istorie ca primul guvern liberal adevărat al României, după Băatieni. Dacă nu, va fi în curând doar o tristă viroză politică, căreia, cu siguranță, românii îi vor găsi vaccinul”, a declarat Mugur Mihăescu pentru profit.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×