Măsuri radicale împotriva epidemiei de CORONAVIRUS la Televiziunea Română. TVR şi-a suspendat emisia pentru dezinfecţie

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
12/03/2020, 14:28
Măsuri radicale împotriva epidemiei de CORONAVIRUS la Televiziunea Română. TVR şi-a suspendat emisia pentru dezinfecţie
Măsuri dure împotriva epidemiei de CORONAVIRUS la Televiziunea Română. Sursa foto: tvr.ro

Televiziunea Română a luat măsuri împotriva epidemiei de coronavirus. TVR și-a întrerupt emisia în noaptea de miercuri spre joi pentru a dezinfecta spaţiile împotriva COVID-19.

TVR, măsuri drastice împotriva epidemiei de coronavirus

TVR a supendat emisia în noaptea de miercuri spre joi, imediat după terminarea jurnalului de noapte. Astfel, până la orele 6:00 pe ecranul TVR a apărut mesajul „Revizie tehnică”.

În acest timp, în toată Televiziunea Română s-a realizat dezinfecţia. În plus, Televiziunea Română a decis zilele trecute, tot ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului, ca toate emsiunile postului, fie ele înregistrate sau live, să fie făcute fără public sau figuraţie.

TVR, anunţ intern pentru angajaţi cu privire la măsurile împotriva COVID-19

Tot ca măsură împotriva coronavirusului, pe holurile TVR, au fost montate aparate cu gel dezinfectant. TVR a mai dispus şi alte măsuri, pe fondul epidemiei de coronavirus, într-un anunț intern către angajați:

„- Programul angajaţilor a fost stabilit în trei intervale orare: o parte din angajati sa inceapa la ora 8:00, o parte la 9:00, iar o alta parte la 10:00.

– Pentru respectarea hotararii, fiecare sef de structura SRTV trebuie sa stabileasca programul decalat pe structura respectiva asigurand functionarea optima a activitatii.

– Accesul persoanelor care intră în TVR se limitează strict la invitaţii care vin la emisiuni şi, după caz, la persoanele a căror prezenţă este absolut necesară pentru rezolvarea unor situaţii operaţionale urgente;

– Accesul invitaților cu mijloace de transport de tip autocar /microbuz se va face doar pe baza unei liste de acces, aprobată de către cei împuterniciţi în acest sens;

– Decalarea programului este obligatorie, in perioada 12-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire a acestei perioade, in functie de evolutia epidemiei de coronavirus.

– Canalele TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi staţiil regionale îşi vor adapta grilele de programe, în funcţie de identitatea canalelor şi misiunea fiecăruia.

– Deplasările în teritoriu, interne şi externe, se vor anula, excepţie Direcţiei Ştiri si staţiile teritoriale care vor furniza conţinut exclusiv pentru emisiunile de actualitate şi jurnalele de ştiri.

– Producţiile de ştiri se vor realiza în principal în studioul 2 şi se vor difuza, la nevoie, în regim de simulcast pe toate canalele SRTv.

– Pentru emisiunile de ştiri/breaking news informaţiile din teritoriu se vor obţine cu ajutorul corespondenţilor locali şi al personalului editorial, tehnic şi de corespondenţă de la staţiile teritoriale.

– Direcţia Studiouri Centrale împreună cu Direcţia Ştiri vor asigura o locaţie echipată complet şi care va fi deservită de o echipă tehnică şi editorială de rezervă.

– Producătorul General şi Directorul de Programe vor desemna o echipă completă care va asigura continuitatea fluxului de emisie (personal editorial, tehnic, de urmărire, de difuzare). Prin declaraţie pe proprie răspundere echipa îşi asuma că va respecta cu stricteţe condiţiile de autoizolare şi va fi pregătită să intervină în orice moment numai la solicitarea Producătorului General sau a Directorului de Programe.

– Coordonatorii structurilor vor evalua personalul din subordine pentru stabilirea activităţilor care pot fi îndeplinite de la domiciliu şi vor comunica deciziile în sensul reducerii accesului personalului în instituţie, continuarea şi verificarea activităţii la domiciliu cu respectarea condiţiilor de autoizolare.

– Salariaţii reveniţi din concediul de odihnă sau din deplasări din zonele precizate de Ministerul Sănătăţii/Direcţia de Sănătate Publică precum: China, Coreea de Sud, Iran, Italia sunt rugaţi să respecte următorii paşi:

-să anunţe telefonic Direcţia de Sănatate Publică Teritorială de la care trebuie să obţină un document necesar pentru eliberarea certificatului medical de carantină (dacă va fi necesar)

-să anunţe telefonic medicul de familie la care este înscris

-să anunţe telefonic şeful direct

-Este interzis accesul salariaţilor întorşi din aceste zone în spaţiile de lucru ale SRTv fără a urma paşii mai sus mentionaţi”, arată nota internă a TVR către angajaţii proprii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×