Ministrul Educației avertizează: „Școlile și grădinițele să nu mai înceapă cursurile imediat după dezinfecție și dezinsecție”

Theo Sutiu   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 17:48
Ministrul Educației avertizează: „Școlile și grădinițele să nu mai înceapă cursurile imediat după dezinfecție și dezinsecție”
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în cadrul unei videoconferințe organizate în prezența reprezentanților inspectoratelor școlare și ministrul Sănătății, Victor Costache, care a avut ca temă creșterea numărului de cazuri de gripă, că este obligatoriu ca școlile să nu înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în cadrul unei videoconferințe organizate în prezența reprezentanților inspectoratelor școlare și ministrul Sănătății, Victor Costache, care a avut ca temă creșterea numărului de cazuri de gripă, că este obligatoriu ca școlile să nu înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție. Foto Facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat în cadrul unei videoconferințe organizate în prezența reprezentanților inspectoratelor școlare și ministrul Sănătății, Victor Costache, care a avut ca temă creșterea numărului de cazuri de gripă, că este obligatoriu ca școlile să nu înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție.

Măsurile de prevenție contra gripei

Cei doi miniștri au declarat că instituțiile pe care le conduc au redactat deja un Protocol de colaborare care detaliază măsurile pe care unitățile de învățământ ar trebui să le ia pentru a preveni cazurile de gripă, dar și evitarea repetării cazului Școlii 133 din Capitală.

În cursul zilei de marți, mai mulți elevi ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați din sala de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei aceleași zile, clasa fusese igienizată.

Prioritatea este starea de bine a copiilor

În același timp, ministrul Educației a explicat că toți factorii decizionali trebuie să aplice măsurile adecvate acestui context pentru a asigura starea de bine a copiilor în școlile din România și pentru a diminua riscul de epidemie.

„Solicitarea mea către inspectoratele școlare județene vizează: nevoia de monitorizare cu atenție a situațiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educației în privința acestor cazuri și menținerea unei legături permanente cu direcțiile județene de sănătate publică, precum și cu directorii unităților de învățământ.

De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Sănătății pune accent pe colaborarea între instituții

Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat că ministerul pe care îl conduce a luat deja măsurile antigripale. „Este important să avem o legătură operativă pe axa inspectorate școlare județene/școli – direcții de sănătate publică. Astfel, putem realiza prevenirea și combaterea potențialelor cazuri de îmbolnăvire cu implicarea tuturor factorilor.

Ca practician, eu însumi știu cât de mult contează să respectăm măsurile minime de igienă”, a punctat Victor Sebastian Costache.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×